časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Podnikatelská mise do Dánska se zaměřením na energetiku

28. 11. 2016 | Svaz průmyslu a dopravy ČR | www.spcr.cz

Zastupitelský úřad v Kodani připravuje na úterý 7. února 2017 ve spolupráci se zahraniční kanceláří agentury CzechTrade Scandinavia projekt ekonomické diplomacie „PODNIKATELSKÁ MISE DO DÁNSKA“, jehož cílem je představit české firmy jako dodavatele, popř. subdodavatele v oblasti energetického průmyslu a návazných oborech.

Z dánské strany bude hlavním partnerem energetická společnost DONG ENERGY A/S, která je největším vlastníkem a provozovatelem elektráren v Dánsku (obdoba ČEZ). Na základě dosavadních jednání pracovníků velvyslanectví bylo upřesněno, že dánská strana má zájem o budoucí spolupráci především v následujících segmentech: parní turbíny, generátory, vysokotlaké potrubí, ohříváky napájecí vody a kondenzátu, dopravníky na dřevní štěpku, velkoobjemová sila, apod.

V rámci celodenního jednání v Kodani proběhnou prezentace výrobních kapacit a možností jednotlivých českých firem. Účastníci získají zároveň velmi detailní popis kvalifikace a způsobu výběru dodavatelů pro dlouhodobou obchodní spolupráci se společností DONG ENERGY A/S. Klíčovým těžištěm akce jsou matchmakingová setkání o konkrétních připravovaných projektech a budoucích veřejných zakázkách v Dánsku.

Nabídka k účasti je otevřená všem zájemcům prostřednictvím Hospodářské komory, Svazu průmyslu a dopravy, Asociace malých a středních podniků a živnostníků a Národního strojírenského klastru. Vytipované firmy budou rovněž osloveny přímo prostřednictvím agentury Czechtrade.

Velvyslanectví České republiky v Kodani vyzývá všechny české firmy, které by měly o účast v podnikatelské misi zájem, k registraci na emailové adrese commerce_copenhagen@mzv.cz , a to nejpozději do 30. listopadu 2016.

Tiskové materiály Svazu průmyslu a dopravy ČR