časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Panasonic představil svůj model solární nabíječky

20. 7. 2015 | Phys.org | phys.org

Nápad s nabíječkou, která získává svou energii k nabíjení ze slunečního záření není ničím novým. Na trhu existuje mnoho modelů pro mobilní zařízení, ale mnoho z nich je pro běžného zákazníka nedostupným zbožím.

A ty zbývající nabíjí příliš pomalu. Jenom čas ukáže, která ze solárních nabíječek se stane tou nejúčelnější. Na trh nyní vstupuje i společnost Panasonic se svým modelem BG-BL01. Nabíječka BG-BL01 je víceúčelové zařízení, které slouží jako solární nabíječka a nouzové LED osvětlení. O napájení se stará solární panel HIT. Jedná se o současnou generaci solárních panelů, které se používají také pro domácnosti. BG-BL01 je navíc vybaven portem USB, slotem pro nabití 2 AA baterií a 3 LED světly.

Solární nabíječka Panasonic BG-BL01

Samotné zařízení je překvapivě malé - rozměry jsou 152 x 104 x 24 mm a váha nepřesahuje 150 g. Panasonic tvrdí, že nabití 2 AA baterií potrvá 15 hodin. Při plné kapacitě poskytne zařízení až 10 hodin provozu LED svítilny v nastavení maximálního jasu a až 60 hodin při nastavení nejnižšího jasu.  LED svítilny mají kapacitu 3x 0,12 W. Zařízení je rovněž schopné nabít 500mA USB přístroj přibližně za hodinu a dvacet minut.

Celý článek na Phys.org

Image Credit: Panasonic

-jk-