časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nový systém využívá umělou inteligenci k detekci COVID-19 z rentgenových snímků

8. 4. 2020 | RADLogics | www.radlogics.com

Společnosti z různých koutů naší planety pracují v současné době na systémech umělé inteligence pro detekci onemocnění COVID-19 na základě CT a rentgenových snímků. Tyto nástroje hlubokého učení jsou již nasazovány v nemocnicích k rentgenování pacientů s mírnými příznaky a monitorování postupu nemoci.

situaci zavaleni snímky nemocných pacientů, jež je nutné vyhodnotit a upřednostnit pacienty se závažným průběhem nemoci. V budoucnu by tato technologie mohla pomáhat předpovídat, kteří pacienti budou s největší pravděpodobností potřebovat ventilátor či léky.

Detekce COVID-19

Náš systém byl navržen speciálně ke zpracování velkého množství CT snímků za jediný den,“ uvedl Hayit Greenspan, profesor na Tel-Aviv University a vedoucí výzkumného týmu ve společnosti RADLogics, která vyvíjí software pro lékařské systémy a nedávno uvedla na trh své řešení. Zatímco mnoho systémů využívajících umělou inteligenci k detekci nemoci COVID-19 se může pochlubit spolehlivými výsledky, společnost RADLogics dosahuje díky novému řešení účinnosti detekce onemocnění COVID-19 až 98 procent.

Celý článek na RADLogics

Image Credit: RADLogics

-jk-