časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Misty I je vyspělý programovatelný robot pro vývojáře

12. 1. 2018 | The Verge | www.theverge.com

Na pultech obchodů se dnes nachází asi jeden milion robotických hraček, které učí děti kódování. Kolik programátorů ale ovládá skutečného robota“, aniž by se museli stát robotikem? Dle Misty Robotics jich není dost, společnost totiž nedávno oznámila vývojářskou verzi svého robota Misty I. Jedná se o první pokus o cenově dostupného, snadno programovatelného pokročilého osobního robota“.

Základem Misty I je speciální senzor nazvaný týlní strukturální senzor (Occipital Structure Core), který slouží k mapování okolního prostředí. Robot je vybaven kamerou pro rozpoznávání obličejů a předmětů, třemi výkonnými mikrofony, čidly k detekci překážek na přední a zadní straně a dvěma procesory Snapdragon pro složité výpočetní úlohy.

Misty I programovatelný robot

Přední LCD displej slouží jako obličej. Výhodou robota je snadná rozšířitelnost o další elektroniku a senzory, samozřejmostí je připojení USB a sériové porty.

Misty I bude odeslán vybraným vývojářům příští měsíc za cenu 1499 dolarů. Společnost Misty Robotics  plánuje ke konci roku vydat pokročilejší verzi Misty II, která bude určena veřejnosti.

Celý článek na The Verge

Image Credit: The Verge/Youtube

-jk-