časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Konference: Aktuální situace nahrává rozvoji cloudových řešení

8. 9. 2021 | Best Online Media s.r.o. | www.online-media.cz

Jedním z pozitiv covidové situace v posledních dvou letech je výrazný nárůst využívání moderních informačních a komunikačních technologií. Jedním z vítězů jsou tak i služby cloudu, které podle analytiků Gartner zaznamenávají roční růst o 20 - 25 %. Na aktuální témata v této oblasti se i letos zaměří tradiční konference Cloud computing v praxi, která se koná 16. 9. 2021 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí 5.

Celosvětové výdaje koncových uživatelů na veřejné cloudové služby by měly letos podle analytiků Gartneru vzrůst o 23,1 % na celkových 332,3 miliardy dolarů, přičemž výdaje na cloudové služby typu SaaS dosáhnou v letošním roce 122,6 miliardy USD při meziročním 19,3% růstu.

Největším segmentem SaaS je řízení zákaznické zkušenosti a vztahů se zákazníky (CRM), který má vzrůst ze 44,7 miliardy dolarů v roce 2019 na 99,7 miliardy dolarů v roce 2025, druhým nejoblíbenějším typem aplikací SaaS jsou pak systémy ERP, jež mají v uvedeném období růst z 15,7 miliardy USD na 35,8 miliardy dolarů

Zájem o cloud neustále roste, a to jak v zahraničí, tak v ČR. Důležitou podmínkou dalšího úspěšného rozvoje této oblasti je ovšem výměna zkušeností. I proto se aktuálnímu vývoji cloud computingu také letos věnuje konference Cloud computing v praxi pořádaná společností Best Online Media ve spolupráci s magazínem BusinessIT.

Konference, která se i letos koná v paláci Charitas na Karlově náměstí, nabídne účastníkům přehled důležitých trendů v oblasti cloud computingu spolu s informacemi o možnostech využívání cloudů a také řešení vybraných otázek souvisejících s provozem IT infrastruktury v cloudu.

Řeč bude mimo jiné o tom, jak bezbolestně nasadit cloudový systém do firmy, jak realizovat centrální monitoring, správu a zabezpečení zařízení a přístupových údajů, jak se neztratit v Cloud Compliance, jaké jsou nástrahy a výhody cloudové služby z pohledu provozovatele nebo na co si dát pozor v oblasti cloudu a práva.

Konference Cloud computing v praxi prostě i letos nabídne odpovědi na aktuální a často řešené otázky, se kterými se setkáváme při plánování i realizaci přechodu do cloudu nebo při využívání či provozování cloudových řešení.

Více informací o konferenci na webu: konference.businessit.cz

Odbornou záštitu nad konferencí má magazín www.BusinessIT.cz.


O společnosti Best Online Media:
Společnost Best Online Média se specializuje na pořádání konferencí z oblasti informačních a komunikačních technologií a na mediální zastoupení řady významných českých on-line médií, mimo jiné 15 webů převážně o informačních technologiích. V minulých letech firma např. uspořádala úspěšné konference Firemní informační systémy, Mobilní byznys a IT nebo Moderní datová centra pro business.

Tiskové materiály Best Online Media s.r.o.