časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

JE Temelín otevře své brány veřejnosti

17. 7. 2016 | ČEZ a.s. | www.cez.cz

Přesně 810 lidí si bude moci v sobotu 30. července prohlédnout Jadernou elektrárnu Temelín. Registrace začíná již toto pondělí v 8 hodin. Podobně se brány jihočeské elektrárny otevírají pouze jednou ročně.

JE Temelín
Osmnáctkrát vjedou poslední červencovou sobotu autobusy do areálu Jaderné elektrárny Temelín. Návštěvníci tak zblízka uvidí chladicí věže, hlavní výrobní bloky nebo sklad použitého paliva. Vedle toho si lidé udělají představu, jak vypadá velín jaderné elektrárny. Součástí je totiž i návštěva simulátoru, který je přesnou kopií temelínského velína.

Vlastní projížďky areálem elektrárny se mohou zúčastnit pouze osoby starší 15 let, které se dopředu zaregistrují. „Zájemci se mohou registrovat telefonicky na čísle 381 102 639 od 8 do 15:30 hodin. Nahlásí své jméno, národnost, číslo občanského průkazu a bydliště. Od cizinců potřebujeme číslo cestovního pasu. Při registraci pak pracovnice infocentra řeknou zájemcům hodinu, kdy mají přijet a čas, ve kterém budou vjíždět do areálu elektrárny. Parkování automobilů je zajištěno na odstavném parkovišti přímo naproti infocentru,“ upřesňuje způsob registrace Jitka Lhotská z Infocentra Jaderné elektrárny Temelín.

Letošní novinkou je pak Olympijský park, který organizátoři připravili v těsné blízkosti temelínského infocentra. „Bude připraveno osm „olympijských“ disciplín. Zájemci si je mohou vyzkoušet a své výsledky porovnat s českými a světovými rekordy. V tomto případě bude registrace probíhat přímo až na místě,“ uvedl Marek Sviták, tiskový mluvčí JE Temelín Skupiny ČEZ a jako příklad uvedl skok vysoký, vrh koulí, sprint na 60 metrů, sílu úderu nebo rychlost hodu.

Součátí doprovodného programu bude ukázka techniky temelínské hasičské jednotky.

Zámeček Vysoký Hrádek Infocentrum JE TemelínZa první polovinu letošního roku navštívilo Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín 16 tisíc lidí. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Den otevřených dveří elektrárna organizuje již po sedmé. Zatím pokaždé byla kapacita 810 míst zcela naplněna. Více informací o podmínkách k registraci účasti naleznete zde.

Tiskové materiály ČEZ