časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Jaká je vaše vize mobility v Praze v roce 2030? Soutěž pro studenty!

25. 10. 2016 | Volkswagen Financial Services | www.mobilitavpraze.cz

Volkswagen Financial Services, lídr na tuzemském trhu ve financování automobilů, spustil v říjnu studentskou soutěž pod názvem Jaká je vaše vize mobility pro Prahu 2030. Studenti mohou zpracovávat své návrhy v 10 tématech týkajících se vylepšení situace v oblasti auto-moto. Výsledné návrhy bude hodnotit pětičlenná odborná komise. Tři nejlepší ocení v únoru finanční odměnou a stáží u vybraných partnerů soutěže. Úspěšné vize navíc budou zprostředkovány Magistrátu hl. města Prahy, aby je zvážil v připravované koncepci pro Prahu.

Mobilita v Praze - soutěž - Volkswagen

Projekt vznikl z iniciativy Volkswagen Financial Services a je určen primárně studentům vysokých škol z dopravních fakult, účastnit se ale mohou i středoškoláci.

Koná se pod záštitou Magistrátu hl. m. Prahy, hejtmana Středočeského kraje, Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy a ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy.

Studentské návrhy je možné odevzdat do konce roku 2016, k vyhodnocení dojde v únoru 2017.

„Zajímají nás názory studentů, kteří nejsou tématem autodopravy tolik dotčeni. Je potřeba ji optimalizovat, což neznamená auta z měst vytlačit, ale řešit ji šetrnějším způsobem než dosud. Studentský pohled na tuto problematiku navíc může přinést podněty do připravované koncepce Plánu udržitelné mobility pro Prahu, což je, kromě finanční odměny, hlavní motivace, proč se do soutěže registrovat,“ říká Lukáš Cankař, člen hodnotící komise a ředitel marketingu a retailového prodeje ve Volkswagen Financial Services. 

Studentská soutěž Jaká je vaše vize mobility v Praze 2030 volně doplňuje projekt hlavního města Prahy P+ Polaď Prahu. Jeho hlavním cílem je příprava, zpracování a projednání plánu udržitelné mobility. Dokument „Plán udržitelné mobility Prahy a okolí“ se stane základním koncepčním dokumentem hlavního města pro oblast mobility, dopravy, respektive dopravní infrastruktury s ambicí nahradit a modernizovat současné Zásady dopravní politiky hlavního města Prahy platné již od roku 1996. Plán udržitelné mobility Prahy a okolí bude hotový v roce 2018, od kdy takový dokument musí mít zpracovaný všechna velká města v rámci EU, neboť je to jedna z podmínek čerpání evropských fondů.

Více o studentské soutěži Jaká je vaše vize mobility v Praze 2030 - www.mobilitavpraze.cz.

Tiskové materiály Volkswagen Financial Services