časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ing. Otto Daněk manažerem roku

25. 4. 2016 | Elektrotechnická asociace ČR | www.electroindustry.cz

Ing. Otto Daněk, předseda představenstva společnosti ATAS elektromotory Náchod a.s. a člen představenstva Elektrotechnické asociace ČR, se v soutěži Manažer roku 2015 umístil mezi TOP 10 manažerů. Zároveň se stal vítězem v kategorii Energetika a výroba elektrických přístrojů. Vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo 21. dubna 2016 v Praze na Žofíně.

Panu Daňkovi byly položeny tři otázky:

1. Co považujete za svůj největší manažerský úspěch v roce 2015?

Druhé nejvyšší tržby v historii, 1. místo v soutěži Exportér roku v kategorii Rozvoj nových exportních příležitostí, vypracování Strategie 2020, zainvestování do nových technologií v objemu více než dvojnásobně vyšším oproti odpisům, zavádění metody lean production a příprava na PPP 4.0. 

2. Jakým způsobem se snažíte zvýšit konkurenceschopnost vaší společnosti/instituce?

Inovace, produktivita práce, rychlost a vysoká technická úroveň výrobků – to je nejjistější postup k posilování konkurenceschopnosti. 

3. V čem vidíte soutěž MANAŽER ROKU za přínosnou pro rozvoj manažerské profese?

Soutěž považuji za velmi přínosnou zejména pro popularizaci manažerské práce. Je třeba ukazovat lidem v ČR, že manažeři nejsou ti zlí, co je okrádají, a že i v Čechách vyrůstají osobnosti, od kterých se může učit svět. Nejlepším učitelem je „Best praxis“ a ta se mezi špičkovými manažery vyskytuje hojně.

Tiskové materiály Elektreotechnické asociace ČR