časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Fyzikální čtvrtek Fakulty elektrotechnické k aktuálnímu tématu objevu gravitačních vln

16. 2. 2016 | FEL ČVUT | www.fel.cvut.cz

V rámci přednáškového cyklu Fyzikální čtvrtky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze vystoupí k aktuálnímu tématu objevu gravitačních vln prof. Petr Kulhánek. 

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na krátkou přednášku prof. Petra Kulhánka na téma Základní informace o detekci gravitačních vln. Ta se uskuteční 18. února od 16.15 hodin v budově fakulty v ul. Technická 2, Praha 6 v posluchárně D3-209. 

Objev gravitačních vln, jejichž existenci předpověděl na základě své obecné relativity Albert Einstein před 100 lety, byl oznámen na slavnostní tiskové konferenci ve Washingtonu dne 11. února 2016. 

Prof. RNDr. Petr Kulhánek, CSc., český teoretický fyzik, se k novému objevu vyjádří v rámci mimořádné přednášky, na kterou bude od 17.00 hodin navazovat přednáška pořádaná ve spolupráci s Českou astronomickou společností – Milan Halousek (Česká kosmická kancelář): Kalendář pilotované kosmonautiky v roce 2015. 

Vstup na přednášku, pořádanou katedrou fyziky Fakulty elektrotechnické ČVUT pro studenty, jejich učitele a odborné pracovníky i širší veřejnost, je zdarma. 

Další informace o cyklu Fyzikální čtvrtky jsou k dispozici na: http://www.aldebaran.cz/fyz_ctvrtky/