časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

FLIR uvádí na trh první nechlazenou stacionární termokameru určenou k detekci zemního plynu: GF77a

2. 4. 2020 | FLIR Systems | www.flir.com

Termokamera FLIR GF77a umožňuje zobrazování plynů a nepřetržitou autonomní detekci úniků, a to s nízkými náklady.

Společnost FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) dnes uvedla na trh první nechlazenou Gas Find IR termokameru pro fixní montáž FLIR GF77a. Termokamera je určena k autonomní detekci úniků plynů a je navržena tak, aby dokázala zobrazit zemní plyn a další průmyslové plyny. Termokamera GF77a je nejnovějším přírůstkem řady OGI (Optical Gas Imaging neboli optické snímkování plynů) společnosti FLIR Systems. Termokamera, kterou lze začlenit do datové sítě, umožní výrobcům, zpracovatelům i odběratelům plynu kontinuální monitorování okem neviditelných, ale potenciálně nebezpečných úniků metanu. Je určena k využití v plynových elektrárnách, provozech produkujících energii z obnovitelných zdrojů, průmyslových provozech a dalších místech, kde se vyrábí, zpracovává nebo spotřebovává zemní plyn.

FLIR uvádí na trh první nechlazenou stacionární termokameru určenou k detekci zemního plynu: GF77a

Při konstrukci termokamery GF77a vývojáři společnosti FLIR Systems využili platformu nechlazené kamery určené k fixní montáži a zkombinovali ji se špičkovými funkcemi detekce plynů. Výsledkem je produkt, který má téměř poloviční cenu ve srovnání s chlazenými termokamerami s fixní montáží od téhož výrobce. Termokamera detekuje průmyslové plyny, jako je zemní plyn, oxid siřičitý a oxid dusný. Lze ji použít k zefektivnění kontrol a snižuje riziko chybných měření. Je vybavena technologií HSM (High Sensitivity Mode neboli vysoce citlivý režim), kterou patentovala společnost FLIR. Technologie zlepšuje detekci tím, že uživatelům umožňuje oblaka plynu lépe vidět, a to zvýrazněním jejich pohybu. Termokamera GF77a je radiometricky kalibrována a lze s ní provádět měření teploty. Lze ji využít například k monitoringu úrovně naplnění nádrží a k inspekcím součástí, které se mohou přehřívat.

Termokamera GF77a podporuje pokročilé komunikační protokoly a lze ji proto snadno integrovat do systémů monitorování plynů používaných při těžbě a zpracování ropy a zemního plynu a jednoduše integrovat další analytická řešení třetích stran. Díky uvedeným funkcím představuje tato termokamera pro firmy řešení, které jim napomůže snížit emise a zajistit bezpečnější pracovní prostředí.

Termokamera GF77a je kompatibilní se standardy GigE Vision a GeniCam a lze ji připojit do sítě Wi-Fi pro vzdálené řízení a on-line přenos obrazu a radiometrových dat. Vyhovuje také standardům ONVIF a dodává se s příslušenstvím, které uživatelům umožní kameru přizpůsobit jejich požadavkům a provoznímu prostředí. Termokameru FLIR GF77a lze již dnes zakoupit v globální síti autorizovaných distributorů, a to za méně než poloviční cenu ve srovnání se stávajícími řešeními společnosti FLIR Systems.

Další informace o termokameře FLIR GF77a najdete na stránce www.flir.eu/GF77a.

Tiskové materiály FLIR