časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze se představí středoškolákům

19. 1. 2016 | FEL ČVUT | www.fel.cvut.cz

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze pořádá 26. ledna od 8.30 hodin Den otevřených dveří. Na oblíbené akci, určené zejména středoškolským studentům, budou představeny nejen možnosti studia, ale také špičkové laboratoře a projekty. Akce bude již tradičně probíhat jak v sídle fakulty v pražských Dejvicích, tak i v budově na Karlově náměstí.

Na bohatý program se mohou těšit návštěvníci prvního letošního Dne otevřených dveří Fakulty elektrotechnické. Zájemci o studium, kterých pravidelně na obě pracoviště fakulty dorazí více než 500, budou obeznámeni s náplní jednotlivých studijních programů. Pro ucelení obrazu o možnostech uplatnění po absolvování fakulty budou po celý den probíhat prezentace jednotlivých výzkumných pracovišť. Po dobu trvání programu budou také přístupné špičkové laboratoře, jako jsou laboratoř leteckých systémů, měřicí techniky, elektrických obvodů, akustiky, mikroprocesorových aplikací a mnoho dalších. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet software na detekci obličeje, navštívit audiovizuální studio s klíčovací plochou, nebo se seznámit s projektem studentské elektroformule. Budoucí posluchači si také mohou prohlédnout moderně vybavené posluchárny, které na fakultě vznikly díky úzké spolupráci s průmyslovými partnery. 

Děkan Fakulty elektrotechnické, prof. Pavel Ripka k akci říká: „Chápeme, jak je důležité vybrat si správnou vysokou školu. Proto chceme dát zájemcům o studium elektrotechniky a informatiky prostor pro to, aby si pohovořili s pedagogy i studenty, prohlédli si naše laboratoře a zjistili všechny potřebné informace, které ke svému rozhodování potřebují. Pevně věřím, že naši návštěvníci budou opět spokojeni s úrovní akce a že si domů odnesou i nové, zajímavé zážitky.″ 

Další informace o dni otevřených dveří naleznete na stránce: http://www.fel.cvut.cz/cz/prestudent/dod

Tiskové materiály FEL ČVUT