časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Energetický lídr GDF SUEZ se v Česku mění na ENGIE

4. 5. 2016 | ENGIE Services a.s. | www.engie.cz

Světový energetický gigant ENGIE (dříve GDF SUEZ) sjednocuje značky a aktivity svých dceřiných společností v rámci celé obchodní skupiny. Změny reflektují novou vizi a strategii skupiny, založenou na principech energetické efektivnosti a udržitelnosti. V globálním měřítku probíhá slučování pod novou značku ENGIE již od května minulého roku. V České republice svou značku k 1. květnu 2016 změní společnost Cofely a.s. a následně k 15. květnu 2016 i GDF SUEZ Prodej plynu s.r.o.

Od sjednocení firemních názvů pod jednotnou značku ENGIE si skupina slibuje především upevnění své pozice globálního hráče v oblasti energetiky a zároveň intenzivnější propojení aktivit jednotlivých společností a divizí, jejichž služby tak budou pro zákazníky přehlednější a dostupnější. Nový název vyjadřuje celosvětový odklon skupiny od tradiční energetiky k aktivitám více zaměřeným na využívání obnovitelných zdrojů energie a zvyšování energetické efektivity technologií, průmyslových i administrativních objektů s důrazem na trvale udržitelný rozvoj. „Naším cílem je maximálně využít našich dosavadních zkušeností z více než 70 zemí světa a potenciálu našeho produktového portfolia, které neustále rozšiřujeme investicemi do moderních technologií, a stát se tak inovátorem a lídrem evropského i rozvojových trhů″, popisuje záměry skupiny generální ředitel Gérard Mestrallet.

V souladu s globálními trendy se nově budeme i v České republice více orientovat na poskytování energetických a technických služeb. Zároveň však budeme pokračovat také v našich tradičních lokálních aktivitách jako dodávky slaboproudých i silnoproudých technologií, výroba rozvaděčů či průmyslová automatizace, komentuje změny Aleš Damm, generální ředitel společnosti Cofely a.s., která nově ponese název ENGIE Services a.s. Společnost již v této souvislosti prošla potřebnou úpravou interní organizační struktury, která přispěje k většímu propojení a lepší spolupráci mezi jejími divizemi. Ve vedení společnosti i nadále zůstávají dosavadní klíčoví manažeři.

Pro společnost GDF SUEZ Prodej plynu s.r.o., která v polovině května změní svůj obchodní název na ENGIE Energy Management CZ s.r.o., je změna názvu přínosná i z důvodu změny jejího produktového portfolia „V současné době se již neomezujeme pouze na dodávky plynu, jak naznačoval původní název, ale dodáváme také elektřinu, říká ředitel společnosti Tomáš Blažejovský a dodává: „Vzhledem k naší cílové skupině, kterou i nadále zůstávají zejména velké nadnárodní průmyslové společnosti, pak vítáme také silnější mezinárodní propojení skupiny a jejích jednotlivých složek.

V souladu s jednotným názvem a celkovou vizí skupiny ENGIE plánují obě společnosti v České republice do budoucna ještě těsnější vzájemnou spolupráci.

Tiskové materiály ENGIE Services a.s.

ENGIE Services a.s.

ENGIE Services a.s.
Lhotecká 793/3
Praha 4
143 00
www.engie.cz