časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Embedded World 2016

11. 3. 2016 | Nürnberg Messe | www.embedded-world.de

Výstava embedded world opět potvrdila svou význačnou roli v rámci mezinárodní embedded komunity. Letošní ročník výstavy pokořil po třech napínavých a akcí nabitých dnech další rekordy: 30 063 návštěvníků (+17%), z nichž asi třetina dorazila ze zahraničí a 939 vystavitelů (+4%) z 38 zemí. Jde o mezinárodní výstavu číslo jedna pro všechny obory embedded systémů a technologií. Stejně úspěšné byly i konference embedded world a electronic displays 1 666 odborníků z celého světa přišlo do Exhibition Centre Nüremberg, aby se podělili o své profesionální zkušenosti.

Dosud největší embeded world zaznamenal několik rekordů 

  • 939 vystavovatelů
  • 30 063 návštěvníků
  • Ocenění embedded AWARD 2016 za inovace
  • Programové prohlášení představil Eugene Kaspersky

„14. ročník výstavy embedded world nás opět oslnil svou ještě větší výstavní plochou a vyšším počtem vystavovatelů a návštěvníků. Došlo rovněž k nárůstu mezinárodních skupin. 939 vystavovatelů z 38 zemí představuje dosud nejvyšší účast a očekáváme, že v budoucnu se toto číslo ještě zvýší, obzvláště v tomto inovativním sektoru. Obzvláště nás těší obrovská návštěvnost výstavy – 30 063 návštěvníků z celého světa je potvrzením rostoucího věhlasu výstavy,″ uvedl Richard Krowoza z vedení týmu NürnbergMesse.

Konference embedded world se zaměřila na internet věcí a zabezpečení

V roce 2016 se tématem konference embedded world opět stalo téma „We are the internet of things″, ale akce se také soustředila na stejně důležité téma bezpečnosti a zabezpečení. Rozvoj internetu věcí vyžaduje účast expertů v každém odvětví embedded problematiky, jako jsou vývoj hardware a software, systémové inženýrství nebo management.

Eugene Kaspersky mluvil ve svém programovém prohlášení hlavně o embedded systémech, které byly také hlavním předmětem debaty mnoha konferencí a přednášek. Známí experti z několika společností představili mnohá řešení problémů a navrhnuli bezpečné komunikační kanály a předvedli, jak může být zabezpečení systematicky navrhováno a instalováno na mnoha úrovních.

Všechny tři dny konference poskytly odpovědi na nejzásadnější otázky vztahující se k internetu věcí, druhému nejdiskutovanějšímu tématu tohoto setkání. Diskuze se vedly nad mnoha tématy - od open source přes vhodnost různých komunikačních protokolů, až po nejlepší praktické ukázky konkrétních problémů a aplikací internetu věcí. Mnoho pozornosti si ale také vysloužily tradiční témata, jako systémy a softwarové a hardwarové inženýrství.

Ocenění embedded AWARD 2016 za inovace

Již po dvanácté bylo uděleno ocenění embedded AWARD produktům, které se zasloužily o pokrok celého sektoru embedded systémů a internetu věcí. Prestižní ocenění v kategoriích hardware, software a nástroje předali během tiskového turné výstavy embedded world 2016 dr. Roland Fleck, výkonný ředitel NürnbergMesse a profesor Matthias Sturm, předseda poroty a dozorčí rady embedded world.

Vítězi se staly:

  • KEOLABS IoTize v kategorii hardware
  • QNX Software Systems v kategorii software se systémem zabezpečení QNX OS
  • GÖPEL electronic v kategorii nástroje s nástrojem JEDOS

Student Day 2016

V poslední den veletrhu opět proběhnul embedded world Student Day. Pro více než tisícovku studentů z celého Německa a z Rakouska zde byl připraven poutavý přednáškový program a také možnost domluvit si na náborových stáncích předních společností působících v oboru embedded systémů své absolůvenstké angažmá, poradit se o stáži, nebo třeba jen získat vývojový kit. Letos se již po třetí v řadě účasdtnili Student Day také studenti z české republiky, jmenoviutě z FEL ČVUT, VUT Brno a letos nově také s TUL Liberec. Autobus vypravila Elektrotechnická asociace ČR ve spolupráci s nakladatelstvím FCC PUBLIC. 

Tiskové materiály Nürnberg Messe