časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Dezinfekce aerosolem je možná prostřednictvím zvlhčovacího systému merlin®

1. 4. 2020 | DREKOMA, s. r. o. | www.drekoma.cz

Dezinfekce prostoru pomocí aerosolů je trvalý způsob vedoucí k dosažení rovnoměrného rozptýlení dezinfekčního prostředku v celém prostoru (výrobním prostoru, skladu apod.). Jde o doplněk klasické dezinfekce aplikované stíráním. Aerosol zajistí dezinfekci i skrytých a těžko přístupných oblastí.

Pro dezinfekci prostoru je vhodné zařízení merlin® pro vysokotlaké zvlhčování vzduchu s instalací do volného prostoru. V nabídce je dávkovací čerpadlo a související komponenty, které jsou buď přímo integrovány do sestavy systému vysokotlakého zvlhčování vzduchu, nebo jsou kompatibilní s již instalovaným systémem zvlhčování. Dávkovací jednotka zajistí dávkování dezinfekčního přípravku přesně a rovnoměrně v předepsaných koncentracích.

Pro objednání tekutého dezinfekčního prostředku je třeba kontaktovat přímo některého z výrobců. Upozorňujeme, že dezinfekční prostředek musí být schválen příslušnou regionální institucí. V České republice se biocidní přípravky (čisticí nebo dezinfekční) registrují na Ministerstvu zdravotnictví ČR, mají tedy registrační čísla. Na etiketě musí být uveden český distributor. Takováto certifikovaná činidla mohou být použita po konzultaci s výrobcem technologie zvlhčování vzduchu merlin®.

Dezinfekce aplikovaná prostřednictvím aerosolu je užitečným a trvalým doplňkem standardních aplikací, ovšem nenahrazuje čištění ani klasickou dezinfekci stíráním v případě vysoce kontaminovaných povrchů.

DREKOMA, s. r. o., Pražská 636, 378 06 Suchdol nad lužnicí

 

Tiskové materiály DREKOMA