časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Čtvrtstoletí výstav Infotherma – Technické novinky a vize do budoucna

1. 9. 2017 | Agentura Inforpres | www.infotherma.cz

V lednu 2018 bude Ostrava dějištěm již 25. pokračování mezinárodní výstavy Infotherma tradičně věnované vytápění, úsporám energií a smysluplnému využívání obnovitelných zdrojů.

Organizátor výstavy, Agentura  Inforpres, vybírá z vystavovatelů stále více těch, kteří kromě technických novinek přicházejí s náměty a vizemi, kam by se mělo a mohlo ubírat pro okolí šetrné a pro uživatelé ekonomicky dostupné a komfortní vytápění našich domovů. Tento požadavek vychází i ze skladby stále náročnějších návštěvníků a jejich představ co od výstavy očekávají.

Málokdo již dnes pochybuje, že se do budoucna obejdeme bez energií ze slunce, větru, zemského jádra a dalších obnovitelných zdrojů. Oprávněné jsou však připomínky k enormním cenám, které musí stát a uživatelé za takto získanou energii platit, zabírání stovek hektarů zemědělské půdy na solární parky, umísťování větrných elektráren do krajiny, přenosové ztráty a nestabilita dodávek. Řadě těchto problému se dalo dopředu zabránit. Na výstavě se bude proto téměř třetina ploch věnovat smysluplnému využívání obnovitelných zdrojů. Chtěli bychom například upozornit na možnou decentralizaci výroby energií z obnovitelných zdrojů, umísťováním solárních panelů na střechy domů a možné skladování přebytků v nových typech baterií. Naskýtá se zde i možnost spolupráce s centrálními výrobci energií.

Novinky v otopných systémech, řadu z nich v provozu na venkovních výstavních plochách, bude prezentovat na pět desítek domácích a zahraničních výrobců, dovozců a prodejců. Prakticky obsáhnou celou škálu u nás vyráběných a dovážených kotlů a technologií.

Nová dimenze by se měla na výstavě Infotherma 2018 prezentovat v tématice možných úspor energií. Kromě na energiích úspornějších technických novinkách, se zde představí desítky vystavovatelů s měřící a regulační technikou, novinkami v izolačních materiálech, zateplováním objektů a nových konstrukcích okenních výplní.

Každoročně roste u návštěvníků zájem o odborný doprovodný program. Kromě celostátních konferencí v kongresovém centru výstaviště bude po dobrých zkušenostech z předcházejících let vyčleněn prostor ve vstupním pavilonu na neformální besedy, diskuze, přednášky a konzultace. Ve spolupráci s portálem TZB-info připravujeme internetovou hlasovací soutěž „TOP VÝROBKY od vystavovatelů INFOTHERMY 2018“. Nejúspěšnější výrobky budou představeny ve vstupním pavilonu výstaviště. Na výstavě bude opět představen sofistikovaný systém řízení energie pro zajištění celoroční energetické soběstačnosti provozu rodinného domu a další novinky, které vyvinuly v Centru energetických jednotek pro využití netradičních zdrojů energie, VŠB-TU Ostrava.

INFOTHERMA 2018 - v České a Slovenské republice prestižní setkání předních domácích a zahraničních výrobců, prodejců a špičkových odborníků na tepelnou pohodu našich příbytků s širokou veřejností se uskuteční ve dnech 22. – 25. ledna 2018 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Tiskové materiály Inforpres