časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Čína pokračuje v investicích do masivního rozvoje solární energie

3. 10. 2016 | Tech Xplore | www.techxplore.com

Čína dává světu jasně najevo, že to s rychlým přechodem z tradičních uhelných elektráren na elektrárny z obnovitelných zdrojů myslí velmi vážně - smog z uhelných elektráren a obrovské množství skleníkových plynů, které Čína produkuje, má negativní dopad na pověst celé země.

Čína tak nedávno oznámila uzavření smlouvy s americkou firmou BrightSource Energy za účelem výstavby masivní solární farmy v provincii Čching-chaj. Nebude to ale klasická solární farma, jakou známe - americká firma nabízí řešení s panely skládající se z tisíce zrcadel, které následují slunce na obloze a odrážejí světlo k centrálnímu ohřívači, který napájí turbínu. Nová elektrárna bude kopií farmy, kterou firma BrightSource postavila u Las Vegas v Nevadě, a která produkuje 392 MW.

Čína investuje do solární energie

Čína také velmi investuje do tradiční solární energie - společnost Bloomberg nedávno oznámila, že čínská společnost staví solární farmu mamutích rozměrů v oblasti Ning-sia. Farma se rozkládá na ploše 4607 hektarů, bude obsahovat 6 milionů panelů a generovat až 2GW energie. Stane se tak největší solární farmou na světě a bude produkovat více solární energie než některé země světa, např. Thajsko.

Celý článek na Tech Xplore

Image Credit: Gilles Mingasson

-jk-