časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ČEZ zřizuje novou divizi jaderná energetika. Povede ji Bohdan Zronek

19. 5. 2017 | ČEZ, a. s. | www.cez.cz

Vedení Skupiny ČEZ rozhodlo o vzniku nové divize jaderná energetika s platností od 1. června 2017. K témuž datu dojde ke změně současné divize výroba na divizi klasická energetika. Novým šéfem divize jaderná energetika a současně členem představenstva ČEZ byl jmenován Bohdan Zronek, dosavadní ředitel jaderné elektrárny Temelín. Představenstvo má tak nyní plný počet sedmi členů. Dosavadní šéf divize výroba Ladislav Štěpánek povede divizi Klasická energetika.

Vytvořením divize Jaderná energetika reaguje ČEZ na potřebu plnit požadavky novelizovaného Atomového zákona a prováděcích vyhlášek a nadále zvyšovat úroveň bezpečnosti jaderných elektráren. Proto budou všechny útvary vykonávající činnost související s využíváním jaderné energie soustředěny do samostatné divize. Bohdan Zronek bude ve své funkci zodpovědný také za přípravu nových jaderných zdrojů.

Bohdan Zronek začal pracovat v Jaderné elektrárně Temelín už v roce 1994, kdy se podílel na přípravě spuštění elektrárny. Začínal jako operátor turbíny a postupně prošel všemi pozicemi ve velíně jihočeské jaderné elektrárny. Od roku 2015 byl jejím ředitelem.

„Jaderná energetika je silně regulované a velmi specifické odvětví. Vznik samostatné divize je z mého pohledu logickým krokem, který reaguje na novou legislativu. Mým cílem je zjednodušit řízení, dokončit změny v oblasti zajištění údržby a v neposlední řadě hledat synergie mezi našimi stávajícími a případnými novými zdroji. V současné Evropě to nebude jednoduché, ale věřím, že dál budeme patřit mezi evropské lídry v oblasti jaderné energetiky,“ uvedl ředitel divize jaderná energetika a člen představenstva ČEZ Bohdan Zronek.

Ve funkci ředitele Temelína nahradí Bohdana Zronka s platností od 1. září 2017 Jan Kruml, dosavadní vedoucí odboru Péče o zařízení. V minulých letech ředitele elektrárny pravidelně zastupoval a má přesnou představu o jeho práci i odpovědnosti.

Tiskové materiály ČEZ