časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Bosch vyvinul novou baterii pro elektrická auta

28. 9. 2015 | Bosch | www.bosch.com

Společnost Bosch představila novou technologii baterií pro elektrická auta a plánuje ji uvést do chodu do pěti let. Velký podíl na tom má odkoupení společnosti Seeo Inc. se sídlem v Kalifornii.

K již existujícímu výzkumu v oblasti baterií tak Bosch touto akvizicí získal potřebné znalosti v oblasti výroby pevných článků pro lithiové baterie a mnoho inovátorských patentů. Bosch vidí v nových pevných bateriích velký potencionál - již v roce 2020 by společnost při výrazně nižších nákladech měla dosáhnout dvojnásobné kapacity baterií. Elektrické auto, které dnes disponuje dojezdem baterie na 150 km tak bude moci bez dobíjení absolvovat 300 km trasu.

Bosch vyvinul novou baterii pro elektrické automobily

Společnost Bosch v současné době nabízí širokou škálu součástek pro elektrické automobily, od motorů a elektroniky po baterie. Bosh dosud realizoval více než 30 projektů souvisejících s elektrickými automobily. Inženýři také pracují na zdokonalení technologie s cílem rozšířit technologii elektrických aut širší veřejnosti. Ostatně společnost předpovídá, že do roku 2025 bude 15 % všech nově vyrobených aut poháněno alespoň hybridní hnací jednotkou a v Evropě to bude jedna třetina.

Tisková zpráva na Bosch

Image Credit : Bosch

-jk-