časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Autonomní roboti společnosti Starship Technologies začnou doručovat zboží v USA

23. 1. 2017 | The Verge | www.theverge.com

Několik šťastných Američanů si brzy bude moci objednat jídlo a ostatní zboží, které jim přímo do domu doručí autonomní robůtek. Společnost Starship Technologies oznámila partnerství se dvěma prvními komerčními partnery v rámci svého pozemního doručování zboží v USA.

Jedním z partnerů se stala společnost DoorDash z kalifornského Redwood City a druhou pak Postmates z Washingtonu. V každém z výše uvedených měst budou doručování zboží v průběhu příštích týdnů zajišťovat malí roboti s pohonem šesti kol, a to v okruhu 6,5 kilometrů veliké testovací oblasti.

Autonomní roboti doručují zboží v USA

Roboti společnosti Starship Technologies najezdili dosud tisíce kilometrů v různých městech po celém světě a společnost dokonce pomáhala prosadit legislativu, která by umožnila zahájení testovacího provozu ve Washingtonu. I když v tomto případě půjde o první spuštění programu v rámci Spojených států, společnost již podobný program provozuje v Británii a Německu.

Každý robot uveze až 9 kg náklad a jejich maximální rychlost je 6,5 km/h, což je předurčuje k pohybu po chodnících. Zákazníci budou moci sledovat robota na mapě a na jeho příjezd budou upozorněni prostřednictvím telefonu. Doba doručení se odhaduje na 30 - 45 minut. Roboti jsou vybaveni kamerami a senzory, které jim dovolují navigaci ve zmapované oblasti.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Starship Technologies

-jk-