časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Automatizace si vyžádá lineární motory

4. 10. 2018 | HIWIN s.r.o. | www.hiwin.cz

Přesné, rychlé a spolehlivé lineární motory HIWIN najdou uplatnění v procesu automatizace a robotizace

Společnost HIWIN na letošním strojírenském veletrhu představila několik zajímavých řešení i produktů, které reagují na aktuální potřeby trhu i na nastupující období automatizace a robotizace. Všechny produkty měly jedno společné: lineární motory HIWIN.

„Nastupující období průmyslové automatizace a robotizace výroby bude vyžadovat přesnější a spolehlivější řešení,“ komentuje Ing. Petr Jašek, jednatel společnosti HIWIN s.r.o., a dodává: „Lineární motory HIWIN zajišťují velice přesné, dynamické a rychlé polohování a budou brzy dominovat lineární technice.“

Přehledný manipulátor HIWIN s lineárním motorem

V rámci své expozice představila společnost HIWIN přehledný manipulátor, který v praxi demonstroval možnosti, výhody a dostupná technická řešení polohování. Manipulátor je funkčně sestaven z jednotlivých možných prvků i jejich variant a znázorní kompletní možnosti polohování s využitím lineárního motoru a kuličkového šroubu i ozubeného řemene.

Tříosý Gantry systém s lineárním motorem

Druhým z funkčních zařízení představených na veletrhu byl tříosý Gantry systém. Jedná se o optimalizované polohovací zařízení pro menší zatížení a menší zdvihy. Přednost tohoto řešení spočívá v použití jednoduchých, kompaktních, katalogizovaných a ekonomicky dostupných modulů KK. Následně je možné snadno kombinovat velikosti modulů s ohledem na požadovanou délku pojezdu a zatížení. Tyto moduly jsou využity ve všech třech osách zařízení. Další výhodou je jednoduchý a rychlý servis s možností výměny celého modulu.

Pojezdová dráha s lineárním motorem pro roboty

S nástupem a prudkým rozvojem robotizace představila společnost HIWIN nová řešení, která zajistí kolaborativním a manipulačním robotům vyšší dosah a rozšíření manipulačního prostoru. Robot, který využívá pojezdovou dráhu, může obsluhovat více pracovišť. Pojezdové dráhy HIWIN využívají především vlastní lineární motory, které zajišťují vyšší úroveň polohování a dosahují lepších parametrů.

Tiskové materiály HIWIN