časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ani nebe není hranice: Ham Radio 2015 – okolo světa i do vesmíru

11. 6. 2015 | Ham Radio 2015 | www.hamradio-friedrichshafen.de

200 vystavovatelů ze 34 zemí se představí na nejvýznamnější Evropské výstavě amatérského radia Ham Radio ve Friedrichshafenu. Letošní jubilejní 40. ročník si za své téma zvolil "vesmírné stanice a družice: kontakt radioamatérů s vesmírem." 

Radioamatéři z celého světa opět po roce svými vlnami naplní výstaviště ve Friedrichshafenu. Od 26. do 28. června se budou radioamatérští nadšenci z celého světa dělit o své znalosti, zážitky a zkušenosti s vysíláním na dlouhých a krátkých vlnách, Morseovou abecedou a telegrafií. Asi 200 vystavovatelů ze 34 zemí představí na výstavě své výrobky a novinky. 

"Ham Radio je nejdůležitější Evropská výstava pro radioamatéry a místo pro setkání nadšenců z celého světa. Je to událost, kde přátelé, kteří se jinak znají jen skrze vysílání, mají příležitost osobně se setkat." vysvětluje generální ředitel společnosti Messe Friedrichshafen Klaus Wellmann. Na letošek navíc připadá 65. výročí existence Německého klubu radioamatérů (DARC). Zvolené motto: vesmírné stanice a družice: kontakt radioamatérů s vesmírem dokazuje, že radioamatéři míří i za hranice naší planety. 

V sobotu a v neděli proběhne také souběžná akce Maker World, kde budou mít kutilové a tvůrčí mysli příležitost nalézt chybějící součástky pro realizaci svých nápadů a projektů. Asi 60 vystavovatelů představí výsledky svého experimentování, DIY, kutilství, redesignu, upcyclingu a pochlubí se, jaké nové významy propůjčili starým věcem. 

Více na www.hamradio-friedrichshafen.de