časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Anchor Robotics Personalised Assisted Living Studio

28. 10. 2015 | | info.uwe.ac.uk

Bristolská laboratoř robotiky (BRL)* představila svůj nejnovější projekt - Anchor Robotics Personalised Assisted Living (ARPAL). Studio, které umožňuje vývojářům robotiky spolupracovat se staršími lidmi s asistenčními potřebami a těm, kteří jim pomáhají, při vývoji a testování nových robotických řešení v domácím prostředí.

Aktivity v tomto studiu jsou zaměřené na uulehčovvání ýžživota starším lidem za pomoci osobních adaptivních robotických systémů, v jejich vlastních domovech. To jim má zajistit bezpečný a nezávislý život tak dlouho, jak je to jen možné.
Otevření tohoto studia proběhlo ve středu 9. září v Bristolské laboratoři robotiky, která sídlí v kampusu University of the West of England (UWE Bristol) .
ARPAL studio sponzoruje charitativní organizace The Anchor Society, která s cílem umožnit více lidem aktivně stárnout, podporuje v Bristolu a okolí starší nemocné a osamělé obyvatele.

Celá zpráva v Anličtině ZDE

* Bristol Robotics Laboratory (BRL) je nejkomplexnější akademické centrum multidisciplinárního robotického výzkumu ve Velké Británii. Je to partnerství mezi University of the West of England (UWE Bristol) a University of Bristol.