časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

AMPER 2018 – to nejlepší z elektrotechniky na jediném místě

17. 3. 2018 | TERINVEST, spol. s r. o. | www.amper.cz

Veletrh Amper je po právu považován za nejvýznamnější elektrotechnický veletrh v České republice i na Slovensku. Od úterý 20. března do pátku 23. března 2018 očekává všechny elektrotechniky na brněnském výstavišti to nejlepší z elektrotechniky, co stojí za zhlédnutí.

Letos se koná již po šestadvacáté a znovu na výstavišti v Brně. Úplné začátky tohoto veletrhu jsou spojeny s pražským Palácem kultury, kde se v roce 1993 konal jeho první ročník. V letech 1996 až 1999 hostil Amper pražský Strahov. Pro velký zájem se akce přesunula nejprve na Výstaviště v Praze-Holešovicích a následně do PVA v Letňanech. Také tyto prostory ale Amper přerostl a poprvé v roce 2011 proběhl na jednom z největších a nejlépe fungujících výstavišť střední Evropy – v Brně. V tomto technicky špičkově vybaveném a prostorově bohatě dimenzovaném výstavním prostoru se Amper rozvinul do své současné podoby. Minulý ročník veletrhu navštívilo 43 800 návštěvníků, aby zhlédli expozice 600 firem z 22 zemí.

Veletrh AMPER je již dlouhodobě ideálním prostorem pro navázání nových obchodních vztahů, posílení image značky, upevnění konkurenční pozice firmy a vztahů se současnými zákazníky a rovněž efektivní prezentací novinek nejen na samotném veletrhu, ale také prostřednictvím odborných mediálních partnerů veletrhu.

Neodmyslitelnou součástí veletrhu je špičkový doprovodný program, tvořený odbornými konferencemi, semináři, školeními a workshopy na aktuální oborová témata. Také letošní ročník bude zahrnovat mnoho tematicky i obsahově atraktivních akcí.

Doprovodné akce veletrhu Amper 2018


ZLATÝ AMPER 2018

V rámci 26. ročníku veletrhu Amper se bude konat tradiční soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu – ZLATÝ AMPER 2018. Soutěž je určena pro exponáty prezentované na mezinárodním veletrhu Amper 2018, které jsou svými parametry srovnatelné se světovou úrovní a reflektují současné trendy vývoje ve svém oboru. Přihlášené exponáty hodnotí odborná komise. Na základě tohoto hodnocení komise udělí až pět ocenění ZLATÝ AMPER 2018 a pět čestných uznání nejpřínosnějším exponátům veletrhu. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 20. března 2018 od 17:30 v Konferenčním sále P1.

AMPER MOTION 2018

Největší přehlídka elektromobility v České republice zahrnuje všechny stránky tohoto dynamicky se rozvíjejícího oboru. Elektrická vozidla zde budou zastoupena v podobě od elektrokol přes elektromobily až po užitková vozidla s elektrickým pohonem a vozidla pro veřejnou hromadnou dopravu. Nedílnou součástí přehlídky je infrastruktura pro elektromobilitu. Všechna vozidla budou návštěvníkům k dispozici k prohlídce a v naprosté většině i k vyzkoušení.

AMPER START UP 2018

Tento doprovodný program umožňuje novým a začínajícím firmám prezentovat se na výstavní ploše bez nutnosti nákladné investice. Hlavními tématy budou smart metering či monitoring procesů v průmyslové výrobě, které využívají síť sigfox. Nováčci v oboru dále představí např. prototyp úsporné alternativy malých PLC, který vychází z již realizovaných zařízení, např. navíječek, lisů a kamerových vozíků. V oblasti technické diagnostiky výrobních strojů a zpracování signálů z mechanických soustav budou vystavena řešení, která napomáhají vytvářet udržitelný průmysl a pomáhají výrobním firmám v péči o jejich výrobní stroje. Společná expozice bude prezentována v pavilonu P.

AMPER SMART CITY 2018

Koncepce chytrých měst (smart cities) usiluje o maximální zapojení moderních technologií do života obyvatel současného urbanizovaného světa. Teprve propojením chytrých energetických sítí (smart grids), inteligentních domů, elektromobility i často zmiňovaného internetu věcí (IoT) lze dosáhnout efektivního využití energie a zdrojů. Veletrh se tak stává ideálním místem k účinné prezentaci a propagaci novinek vystavovatelů z oblasti smart city a zároveň prostorem k odborné diskusi.

Vzdělávání – přednášky a semináře

Veletrh bude doplněn přednáškami, konferencemi a semináři, které jsou rozloženy do všech dnů trvání. Každý návštěvník má šanci vybrat si podle svého odborného zaměření i zálib. Více informací o seminářích, které se uskuteční v rámci doprovodného programu elektrotechnického veletrhu Amper 2018, lze získat na webových stránkách: http://www.amper.cz/program/program.html

Tiskové materiály Terinvest


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2018 na straně 10. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.