časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

AMPER 2016 - 28. Celostátní setkání elektrotechniků

30. 11. -0001 | L.P.ELEKTRO | www.lpelektro.cz

Tři dny nabité informacemi z elektrotechniky, 8 špičkových lektorů, témata od norem až k praktickým příkladům. Zveme Vás na tradiční jarní elektrotechnický svátek do Brna. Už 28. Celostátní setkání elektrotechniků je v tomto roce rozvrženo do tří dnů. Přednášky se uskuteční v pavilonu P brněnského Výstaviště jako doprovodný program veletrhu Amper 2016. Využijte příležitost a spojte prohlídku exponátů se získáním aktuálních odborných informací, které jsme pro Vás obstarali. 

16. 3. 2016 - Návrh trafostanic a vnější vlivy

Prvním dnem je středa a tento den jsou přednášky rozděleny mezi navrhování trafostanic a problematiku vnějších vlivů. S tématem navrhování trafostanic přijde Ing. Jaroslav Dlouhý, který probere návrh z pohledu oteplení a ochrany proti bludným proudům. Se stanovováním vnějších vlivů seznámí posluchače Ing. Karel Dvořáček, který probere určení vnějších vlivů podle aktuálních Podnikových norem energetiky, platných i pro zařízení provozovaná ČEPS. Nejčastější chyby, které mohou nastat při stanovení vnějších vlivů vytypoval a jejich přehled přednese Ing. Jan Hlavatý. 

17. 3. 2016 - Hromosvody + Ochrana před bleskem

Čtvrteční přednášky jsou všechny věnovány ochraně před bleskem a tedy hromosvodům. Ing. Jiří Sluka přiblíží, jak ochranu před bleskem posuzuje Státní odborný dozor. Na konkrétních příkladech ukáže vhodná řešení a upozorní na typické chyby při montáži a revizích hromosvodů. Vzorové návrhy hromosvodu na projektu rodinného domu a administrativní budovy vysvětlí Ing. Jan Hlavatý a Milan Dolenský přiblíží revizi hromosvodu. 

18. 3. 2016 - Nové normy

Na pátek jsme připravili vše, co se týká nových norem pro rok 2016. Přímo z Úřadu pro normalizaci přijde s novými normami seznámit posluchače Ing. Pavel Vojík. Rozdíly ve vybraných normách vyhledal a porovná Ing. Jiří Horák. Na úplný závěr důkladně popíše a objasní všechno okolo kolaudace elektrických instalací František Kosmák

Po tři dny se můžete prostřednictvím našich lektorů seznámit s nejnovějším technickým vývojem, novými normami i vybavením pro odborníky v silnoproudé elektrotechnice.

Pro účastníky 2 dnů školení je rovněž připravena prohlídka kolektorů města Brna a posezení v pivnici U studny.

Nenechte si tuto událost ujít.

Podrobný obsah přednášek i s časovým rozvrhem najdete na našich internetových stránkách https://www.lpelektro.cz/skoleni/28-celostatni-setkani-elektrotechniku-amper-2016 

Podle zájmu se můžete přihlásit na jediný, ale i na všechny tři dny. Volba je na Vás a účast se rozhodně vyplatí!