časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB v Hannoveru představila průlomovou digitální technologii Baracku Obamovi a Angele Merkelové

29. 4. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Německá kancléřka Angela Merkelová a americký prezident Barack Obama byli prvními, kdo si mohl toto pondělí na veletrhu v Hannoveru vyzkoušet nový inteligentní senzor ABB.

Oběma významným představitelům bylo předvedeno, jak inteligentní senzor ABB dokáže zvýšit produktivitu stovek miliónů elektrických motorů pomocí jejich historicky prvního propojení s cloudovými službami. 

ABB Obama Merkel

„Inteligentní senzor umožňuje transkontinentální digitalizaci průmyslu,“ uvedl Spiesshofer. „Tento senzor snižuje prostoje motorů až o 70 procent a prodlužuje jejich životnost až o 30 procent, to vše při současném snížení energetické náročnosti o 10 procent. Pokud by těmito senzory byly vybaveny všechny průmyslové motory na světě, rovnaly by se dosažené úspory energie výkonu 100 velkých elektráren.“

ABB (www.abb.com) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. 

Tiskové materiály ABB