časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB a Microsoft společně uvádějí na trh novou generaci platformy pro nabíjení elektrických vozidel

30. 10. 2015 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Nabíjecí platforma pro e-mobilitu na cloudovém základě spojí špičkové rychlonabíjecí technologie ABB s nejmodernějšími cloudovými službami společnosti Microsoft

Společnosti ABB a Microsoft Corp. dnes oznámili, že celosvětově uvedou na trh novou platformu rychlonabíjecích služeb pro elektrická vozidla. Spojení špičkových nabíjecích stanic ABB pro elektromobily a cloudových služeb Microsoft Azure zajistí zákazníkům ABB stabilitu, celosvětovou škálovatelnost a pokročilé řídicí funkce. Společný produkt bude využívat také strojové učení a schopnosti prediktivní analýzy, které budou hnacím motorem dalších inovací.

„Výkon a stabilita platformy jsou zásadní faktory, které jsou podstatné pro úspěšný provoz moderní nabíjecí stanice pro elektrická vozidla, která pracuje s daty. Díky partnerství se společností Microsoft bude ABB moci nabízet nejlepší provozní řešení a také inovativní pokročilé služby – tedy to, co označujeme jako „internet věcí, služeb a lidí″, uvedl Pekka Tiitinen, prezident divize ABB Automatizace výroby a pohony. „Toto partnerství nám dodává škálovatelné řešení, díky němuž budeme celosvětově připraveni uspokojit sílící poptávku po nabíjecí infrastruktuře pro elektrická vozidla na hlavních automobilových trzích. Na to se také významně zaměřuje naše strategie Next Level.

Mnohé automobilové značky investují do trhu „plně elektrických vozidel a příští rok se očekává uvedení nových modelů. Podle zprávy Hybrid Cars celkové množství celosvětově prodaných elektrických vozidel převýšilo počet jeden milion. Více než polovina těchto elektrických vozidel byla zakoupena v uplynulých 14 měsících.

Rychlý nástup elektrických vozidel na celém světě si žádá vyspělou nabíjecí a energetickou infrastrukturu. V současné době je globálně v provozu pouze 106 000 veřejně dostupných nabíjecích stanic pro elektromobily. Celosvětové tržby z nabíjecích služeb pro elektromobily podle Navigant Research vzrostou z 152,6 milionů v roce 2015 na 2,9 miliard eur v roce 2023.

„Žijeme nyní ve světě, kde je na prvním místě mobilita a cloudové služby, a to se projevuje čím dál tím více i na globálním trhu elektrických vozidel, uvedla Peggy Johnson, výkonná viceprezidentka obchodního rozvoje společnosti Microsoft. „Spolupráce s ABB je v souladu se snahou naší společnosti budovat inteligentní cloudové platformy. Těším se, že díky našim technologiím a službám získají řešení ABB jasnou výhodu. V rámci nové spolupráce budou nabíječky ABB připojené na cloud Microsoft Azure a budou obklopené službami s přidanou hodnotou. To umožní operátorům, výrobcům a partnerům využívat platformu světové úrovně.

Společnosti ABB a Microsoft uvedly novou platformu pro nabíjecí služby pro elektromobily na největším světovém veletrhu elektrických a hybridních vozidel eCarTec, který se konal od 20. - 22. října v Mnichově v Německu. 

Tiskové materiály ABB
Image Credit ABB