časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Významné meziroční zvýšení tržeb

|

Významné meziroční zvýšení tržeb ve většině světových teritorií vykázal nadnárodní koncern Schneider Electric ve třetím čtvrtletí loňského roku. Tempo růstu tržeb Schneider Electric v České republice je jedno z nejvyšších ze 106 zemí, v nichž společnost působí. Očekává se, že hospodaření za rok 2007 opět dosáhne rekordních výsledků.
 
Loňské tržby společnosti Schneider Electric v České republice od ledna do září dosáhly 4,275 miliardy korun. Za stejné období roku 2006 tržby činily 2,782 miliardy korun, a meziročně tak vzrostly o 53,7 %. Za devět měsíců loňského roku byly tedy tržby firmy Schneider Electric vyšší než za celý rok 2006.
 
Petr Hermann, ředitel pro marketing a strategický rozvoj společnosti Schneider Electric v České republice, přisuzuje příznivý vývoj výraznému zvýšení produkce píseckého závodu a skokovému růstu zakázek v průmyslové automatizaci a technice inteligentních budov.
 
Společnost podle něj zaznamenala největší zájem o dodávky inteligentních řešení průmyslové automatizace pro vyvážející české výrobce strojů a rozvíjející se české průmyslové podniky. „Zájem je dále o řešení v oblastech měření a regulace, přenosu dat a zabezpečovacích systémů pro budovy. U průmyslových podniků i provozovatelů budov se projevuje zvýšená poptávka po řešeních a expertních službách umožňujících energeticky efektivní provoz,“ doplnil Petr Hermann. Společnost získala také mnoho významných zakázek spočívajících v řešení napájení, monitorování a řízení infrastruktury, zejména v oboru čištění odpadních vod, telekomunikací a energetiky.