časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Ve veletržním čísle najdete...

|

Firma ABB se vzhledem k požadavkům zákazníků na regulaci vysokonapěťových motorů menších výkonů rozhodla vyplnit mezeru na trhu a vyvinula zcela nový produkt s využitím nejmodernějších technologií – frekvenční měnič s názvem ACS 2000. U tohoto produktu, který uvádí ABB v letošním roce na trh, jde v oblasti inovace o zcela nový prostředek pro dosažení významných úspor elektrické energie, které použití měničů frekvence jistě přináší.
 
Společnost ABB je jeden z předních výrobců a dodavatelů měničů frekvence pro řízení otáček elektrických motorů, který tyto technické prostředky i vyvíjí. Tak vznikl měnič frekvence ACS 2000, který již svým názvem napovídá, že doplňuje řady ACS 1 000, 5000 a 6000.
(článek na str. 12)
 
Společnost Siemens bude na letošním MSV prezentovat novinky v expozici v pavilonu P (stánek č. 145). Představí zde aktuální trendy v oblasti řídicích systémů a pohonů pro obráběcí stroje. V plném rozsahu budou pak všechny „brněnské“ novinky k vidění na světové výstavě EMO 2009 v Miláně (5. až 10. 10. 2009)
 
Na letošním MSV budou prezentovány speciální nástroje zvyšující efektivitu inženýrské práce – počínaje správou životního cyklu výrobků, přes tvorbu virtuálního stroje až po podporu realizace mechatronických systémů.
 
Jde o různé hardwarové i softwarové platformy pro oblast techniky pohonů, řídicí systémy řady Sinumerik připravené k širokému použití v obráběcích strojích různých úrovní či nové motory 1PH8, které rozšiřují výkonové spektrum hlavních motorů, nové operátorské rozhraní, optimalizované inteligentní metody řízení pohybu používané při frézování či sady technologických paketů pro obrábění současně ve třech nebo pěti osách.
(článek na str. 46)
 

VLT HVAC Drive – pro aplikace vytápění a ventilace jedině měniče VLT

 
Společnost Danfoss je již čtyřicet let čelním představitelem v oblasti výroby měničů. Byla první, kdo plně pochopila význam a potřeby trhu v aplikacích HVAC HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning, vytápění, ventilace, klimatizace).
 
Frekvenční měniče VLT®splňují stále náročnější požadavky na inteligentní řešení, pohodlí a úsporu energie v celém tržním sektoru aplikací HVAC – základní energetickou účinnost větší než 98 %, automatickou optimalizaci energie, příjemné uživatelské rozhraní, programování v 27 jazycích.
 
Frekvenční měniče VLT®šetří náklady, snadno se uvádějí do provozu, jsou spolehlivé a úsporné.
(článek na str. 16)