časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Regionální energetické fórum

|

První regionální energetické fórum s názvem Současné potřeby – odpovědi na požadavky udržitelného rozvoje se konalo v Budapešti ve dnech 11. až 12. října 2007 a přilákalo 230 významných představitelů firem, vládních i nevládních organizací a 65 zástupců médií z osmi zemí střední a východní Evropy.
 
Fórum mobilizuje středoevropskou a východoevropskou síť ve snaze nově přistoupit k formování regionálních odpovědí na globální energetické problémy a zlepšit konkurenceschopnost regionu v celosvětovém měřítku. Účastníci fóra se shodli na tom, že je třeba vzhledem k růstu vzájemné provázanosti světa řešit otázky, jako je výroba a spotřeba elektrické energie nebo ochrana životního prostředí, na regionální úrovni, a nikoliv pouze na úrovni jednoho státu, kde vzniká mnoho různých strategií. Účastníci fóra zejména zdůraznili, že zastaralé energetické systémy jsou pro země střední a východní Evropy hlavní překážkou ve snaze vyrovnat se rozvinutějším ekonomikám. Jednotliví řečníci zdůraznili, že dosavadní nevýhody lze obrátit ve výhody přechodem na podstatně rozvinutější technologie. Tuto příležitost je ovšem možné využít jen tehdy, budou-li spolu země regionu spolupracovat a zvolí-li společný postup.
 
Regionální energetické fórum, nová platforma pro spolupráci, bude pokračovat v říjnu 2008. Další informace mohou zájemci získat na adrese: http://www.amcham.hu/energymaterials