časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Druhý ročník soutěže ABBsolvent

|

Po úspěšném prvním ročníku soutěže ABBsolvent, který začal 15. října 2007 a trval šest týdnů, se společnost ABB rozhodla uspořádat letos jeho druhé pokračování. Hlavním cílem této interaktivní internetové soutěže je podpora spolupráce s technickými vysokými školami v České republice. Na všechny, kteří se rozhodnou zúčastnit se této soutěže, čekají v pěti internetových a jednom prezentačním kole soubory otázek. Tyto jsou zaměřeny na řešení nejen technických, ale i ekonomických a obecně manažerských případů, jež jsou spojeny s problémy přesně definované, fiktivní energetické společnosti.
 
Soutěž je určena pro tyto vysoké školy a fakulty:
  • ČVUT v Praze (Fakulta elektrotechnická, Fakulta strojní),
  • VUT v Brně (Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Fakulta strojního inženýrství),
  • VŠB-TU Ostrava (Fakulta elektrotechniky a informatiky, Fakulta strojní),
  • TU v Liberci (Fakulta mechatroniky, Fakulta strojní),
  • ZČU v Plzni (Fakulta elektrotechnická, Fakulta strojní),
  • ČZU v Praze (Technická fakulta),
  • Univerzita Pardubice (Dopravní fakulta Jana Pernera, Fakulta elektrotechniky a informatiky).
Minulého ročníku soutěže ABBsolvent se zúčastnilo 566 studentů a do finále se probojovalo 19 studentů. Nejvíce finalistů bylo z VUT (11), poté následovala ZČU (4) a VŠB (3). Z pražského ČVUT se do finále probojoval pouze jeden student, liberecká TUL ve finále své zastoupení neměla. Vítězným ABBsolventem se stal Martin Sirový (obr. 2) ze ZČU, na druhém místě skončil Ondřej Hüttl z VUT a třetí místo obsadil Daniel Haupt, rovněž z VUT.
 
Druhý ročník soutěže ABBsolvent začal 5. listopadu spuštěním prvního kola (registrace proběhla v době od 1. října do 7. listopadu). Ukončení posledního internetového kola soutěže proběhne 7. prosince 2008 a finálové kolo a oficiální vyhlášení výsledků, předání cen a tisková konference se budou konat 20. ledna 2009.
 
Odměnou za zvládnutí náročných otázek budou i v druhém ročníku soutěže ABBsolvent zajímavé ceny, např. eurovíkend pro dvě osoby, roční stipendium ve výši 7 000 Kč měsíčně či vzdělávací kurz podle vlastního výběru v hodnotě 30 000 Kč.
[Tiskové materiály ABB.]
 
Obr. 1. Společnost ABB pořádá již druhým rokem soutěž ABBsolvent pro studenty TU
Obr. 2. Martin Sirový – šťastný vítěz prvního ročníku soutěže ABBsolvent