časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB vítězí díky technologii

|

Technologie ABB, která pomáhá výrobcům cementu snižovat spotřebu energie řízením širokého spektra procesů v jejich závodech, byla na světové konferenci cementářského průmyslu v Londýně oceněna jako „nejinovačnější technologie pro efektivní využití elektřiny“.
 
Tato cena byla jednou ze čtyř ocenění udělovaných na konferenci Global Fuels, která je pořádána každoročně a zaměřuje se na možnosti alternativních paliv pro cementárny a vápenky i na opatření v oblasti efektivního využívání elektrické energie. Této v pořadí zatím poslední konference se zúčastnilo více než sto delegátů z cementářského průmyslu ze sedmadvaceti zemí.
 
Produktový balíček ABB, který je znám pod názvem Collaborative Production Management (spolupracující řízení výroby), slouží ke zvyšování produktivity v oblasti procesní automatizace. Jeho součástí jsou produktová řešení Expert Optimizer a Knowledge Manager. Expert Optimizer (expertní optimizátor) umožňuje cementárnám snižovat energetickou spotřebu jednak na základě optimalizace zařízení používaných při výrobě cementu (např. mlýnů, pecí apod.), jednak zavedením optimálních harmonogramů pro efektivní využití zařízení. Knowledge Manager (manažer znalostí) pomáhá při sledování spotřeby elektrické energie.
[Tiskové materiály ABB.]