časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB Robotika

|

Robotika v plastech již dávno neznamená jen vyjímání z lisů. V současné době požaduje konečný odběratel typicky lakované díly ve stabilně vyšší kvalitě za nižší cenu. V případě robotizovaného lakování dochází k úspoře barev v rozsahu 30 až 50 %. Přesným vykonáváním robotických pohybů lze docílit diametrálně odlišné kvality a rovnoměrnosti.
 
Technologie ABB FlexWasher v sobě kombinuje vysokotlaké vodní odhrotování a mytí v jednom systému. Využívá se zde velké pohyblivosti robotů ABB. Výsledkem je velmi precizně očištěný díl. ABB FlexWasher nepoužívá ani ohřev vody, ani čisticí chemikálie, což vede k výraznému snížení energetické spotřeby a dopadu na životní prostředí. Patentovaný systém uzavřené cirkulace a filtrace vody dále přispívá k následným úsporám.
 
Svařovací buňky FlexArc jsou standardizované výrobní řešení pro aplikace obloukového svařování. Samozřejmostí je dodávka upínacích přípravků a uvedení do provozu. Všechny komponenty buněk jsou umístěny na společné platformě navržené tak, aby kladla minimální požadavky na zástavbový prostor.
 
FlexiCell je skupina modulárních buněk pro bodové svařování (včetně robotizované manipulace s díly) nabízející nákladově optimální řešení předurčené pro použití v automobilovém průmyslu.
 

ABB Robotika disponuje v ČR velmi silným a zkušeným servisním týmem, který má v současnosti osmnáct techniků, zaručujícím zákazníkům velmi kvalitní servisní podporu a bezproblémový chod jejich výrobních linek.