časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

41. konference elektrotechniků v Olomouci a v Ostravě

|

V kulturním domě Sidia v Olomouci proběhla 26. října 2010 již 41. konference elektrotechniků.
 
Toto tradiční setkání odborníků pořádá renomovaná agentura Solid Team, s. r. o., každoročně formou dvou-konference: první den v Olomouci, druhý, následující den s tímtéž programem v Ostravě. Odborníci z celé Severní Moravy tak mají možnost dostat se k aktuálním informacím v oboru.
 
Konference je určena revizním technikům, projektantům, podnikatelům a pracovníkům v oboru elektro. A že takto koncipované konference uvedené okruhy elektrotechniků hojně využívají, to dokazuje počet téměř tří set účastníků jenom první den v Olomouci!
 
Konference nabídla kromě jiného aktuální informace z oblasti BOZP, poznatky o problematických ustanoveních nové vyhlášky 73/2010 Sb. o VTZ (Ing. F. Grossmann, SET Ostrava), výčet důležitých norem ČSN vydaných v roce 2010 a připravovaných na rok 2011 a rozbor kvality zpráv o revizích el. zařízení a hromosvodů (J. Hemerka, SET Olomouc), poznámky k nově tvořeným normám ČSN a upozornění na časté nedostatky při aplikaci norem v praxi (Ing. K. Dvořáček, ÚNMZ Praha, Ing. M. Kříž, IN-EL Praha), komentář nutných předpokladů pro práci zahraničních pracovníků v ČR (Ing. D. Havel, ČBÚ Praha) či pohled soudního znalce na rizika při ochraně před bleskem a přepětím staveb a objektů (Ing. Jiří Kutáč, Dehn+Söhne).
 
Další konání této dvoudenní konference je plánováno na jaro 2011.

redakce Elektro