Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Zelená revoluce: HENNLICH recykluje použité energetické řetězy

26. 3. 2021 | HENNLICH s.r.o. | www.hennlich.cz

Novou službu začala poskytovat společnost HENNLICH ve spolupráci se svým německým partnerem, firmou igus. Firmy od zákazníků odeberou vyřazené plastové energetické řetězy všech značek, nejen od firmy igus. a odesílají na recyklaci. Ze vzniklého granulátu firma igus vyrobí nové energetické řetězy.

Novou službu začala poskytovat společnost HENNLICH ve spolupráci se svým německým partnerem, firmou igus. Firmy od zákazníků odeberou vyřazené plastové energetické řetězy všech značek, nejen od firmy igus. a odesílají na recyklaci. Ze vzniklého granulátu firma igus vyrobí nové energetické řetězy. Za odebraný vysloužilý energetický řetěz zákazník získá poukázku s finanční hodnotou, kterou lze při nákupu nového energetického řetězu odečíst z celkové ceny nové dodávky. Funkční součásti vyrobené z plastů hrají v průmyslu čím dál větší roli. Tento materiál je všestranný a lze jej použít pro účely, pro které se kov nehodí vůbec nebo ne ve stejné míře. Vzhledem k vlastnostem plastů firmy igus z hlediska tření se tyto materiály používají u kluzných pouzder nebo energetických řetězů. Vyznačují se dlouhou životností, která je předvídatelná. Například plastový energetický řetěz s pojezdem 615 metrů, který společnost nainstalovala v elektrárně Tušimice, funguje bez poruchy deset let. I přes dlouhou životnost je nutné v určitý okamžik energetický řetěz nahradit novým.

Jednotlivé materiály se v průběhu recyklace od sebe oddělí a rozemelou se přímo v zařízeních firmy igus. Separovaný granulát z energetických řetězů jiných značek pustí firma do oběhu k opětovnému využití. Recyklovaný materiál z řetězů igus používá firma při výrobě svých nových produktů pomocí technologie vstřikování.

Více informací o recyklačním programu chainge, postupu a pravidlech pro stanovení hodnoty poukázky na nákup nového energetického řetězu igus je uvedeno na webu: https://mailchi.mp/hennlich.cz/chain_recycling.


HENNLICH, s. r. o., Českolipská 9, 412 01 Litoměřice,
tel.: +420 416 711 111, e-mail: hennlich@hennlich.czwww.hennlich.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021