Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Z-Wave Alliance se představí na odborném fóru Smart Home v rámci březnového veletrhu CeBIT

17. 2. 2012 | |

Součástí předního mezinárodního veletrhu informačních technologií CeBIT, který se koná od 6. do 10. března 2012 v Hannoveru, bude platforma CeBIT life, zaměřená na technologie digitálního životního stylu především na inteligentní systémy pro řízení domácností. V rámci této platformy představí členové otevřeného konsorcia výrobců Z-Wave Alliance, na odborném fóru Smart Home, celou paletu možností, jak tyto technologie využít. Zároveň upozorní na to, že právě ony mohou být dobrým výchozím bodem pro připojení ke SmartGrids - tzv. chytrým sítím.

Z-Wave technologie umožňuje soukromým osobám i firmám ovládat vybavení jejich domácností či provozoven a automatizovat provoz budov, v nichž jsou umístěny. Otevřená povaha Z-Wave konsorcia je zárukou toho, že se portfolio nabízených produktů neustále rozšiřuje. Všechny komponenty, které tento bezdrátový standard podporují, jsou vzájemně kompatibilní a mohou být navzájem propojeny v jediné domácí síti se společným ovládáním. Skupina produktů odpovídajících Z-Wave standardu nyní zahrnuje více než 550 certifikovaných zařízení pro celou škálu oblastí automatizace domácností a budov – od vytápění, přes ovládání osvětlení a žaluzií až po zábavu a multimedia.

foto: fakro.es

Co přesně je Z-Wave Aliance?
Mark Walters, prezident Z-Wave, ve své prezentaci "Z-Wave aliance - poskytovatel největšího Smart Home systému" poodhalí strukturu a způsob práce konsorcia. Bude hovořit také o tom, jak lze Z-Wave propojit s dalšími protokoly pro řízení chytrých budov a inteligentními energetickými řešeními, jako např. OpenADR.

Po něm promluví Przemysław Bednarkiewicz z polské WSI o tom, proč mají investoři ve stavebnictví zájem o inteligentní řešení ovládání budov, a proč rádi volí právě Z-Wave standard.

Dalším řečníkem bude Thomas Boye, obchodní ředitel Green Wave Reality pro Evropu. Ten předvede, jak inteligentní řešení na bázi Z-Wave pomáhají výrobcům a distributorům energií k udržení zákazníků i jako argument pro získávání nových.

Také prezentace Christian Scholtenové, z firmy NorthQ, bude zaměřena na energetické společnosti. Řešení NorthQ nabízí jednoduchý a levný způsob, jak přejít z konvenčního způsobu měření spotřeby elektřiny a zemního plynu na systém inteligentní. Do systému se již zapojilo několik velkých skandinávských dodavatelů. Kromě toho se Scholtenová dotkne současných možností trhu a aktuálních trendů. Vysvětlí tak, co v sobě zahrnuje temín Internet věcí.

Na závěr fóra představí Hendrik Horák, ředitel Zoroff pro Evropu, případovou studii, v níž na příkladech skutečných nemovitostí předvede přednosti a přínosy Z-Wave Energy Managementu jak pro majitele nemovitostí, tak pro nájemníky.

Kromě návštěvy fóra jsou návštěvníci veletrhu CeBIT zváni také na stánky Greenwave Reality a Z-Wave (hala 13, stánek B29). Možnosti a rozsah technologií Z-Wave předvedou také členové Aliance Fibaro (hala 13, stánek B19), Cuculus (hala 9, stánek E09) a Eminent (hala 15, stánek D66). Bližší informace lze nalézt např. na www.z-wave.com nebo www.z-wavealliance.org.

Bližší info také na www.cebit.de