Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vznikla nová iniciativa za uživatelsky přívětivější služby pro elektromobilitu

7. 11. 2012 | |

BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE, Siemens, a dalších 21 významných společností podepsalo dohodu o spolupráci pod hlavičkou eMobility ICT Interoperability Interest Group. Tato iniciativa se bude zasazovat o harmonizaci datových standardů v elektromobilitě.

Podle Andrease Pfeiffera, výkonného ředitele společnosti Hubject GmbH, založené v souvislosti s iniciativou, je tato událost historickým milníkem, protože díky ní budou moci vzniknout tolik potřebné datové standardy, které umožní vytvoření jednotného elektromobilního systému. Nezbytným základem pro realizaci úvah o vytvoření globálního standardu pro vzájemnou výměnu dat z elektromobilů a zařízení infrastruktury pro jejich provoz, byla dohoda o spolupráci mezi tolika významnými společnostmi poskytujícími elektromobilní služby.

Elektrická vozidla bude nyní možné do inteligentní dopravní infrastruktury a energetických sítí budoucnosti více integrovat. Z řady výzkumů uskutečněných v opsledních letech vzešly nové zajímavé systémy a služby, které je nyní třeba propojit v rámci jedné platformy, aby se elektromobilita mohla stát plnohodnotnou a udržitelnou alternativou.

Právě eMobility ICT Interoperability Interest Group si vytkla za cíl harmonizací současných i budoucích standardů a vytvoření souboru interoperabilních mezinárodních služeb pro elektromobilitu. Široká škála harmonizovaných standardů a pestrá paleta služeb učiní z elektromobility atraktivní volbu, z čehož budou profitovat zejména koncoví spotřebitelé.

Celou zprávu naleznete ZDE

http://www.hubject.com/index_en.html 
Více na www.hubject.com