Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vývody OBO pro mokrou údržbu podlahy

24. 3. 2021 | OBO BETTERMANN, s. r. o. | www.obo.cz

Vývody elektrických rozvodů v podlahách s mokrou údržbou představují téměř vždy problém. Jeho snadné řešení přinášejí podlahové zásuvky typové řady GES R2 s kovovými víky od OBO Bettermann.

Vývody elektrických rozvodů v podlahách s mokrou údržbou představují téměř vždy problém. Jeho snadné řešení přinášejí podlahové zásuvky typové řady GES R2 s kovovými víky od OBO Bettermann. Při uzavřeném krytu dosahují stupně krytí IP66 a chrání tak svůj vnitřní prostor spolehlivě i před relativně silnými vodními paprsky, což dokládá certifikace VDE. Jsou tedy ideálním řešením pro podlahy ve veřejných prostorách, jako foyery nebo nákupní centra, v nichž je ochrana proti tryskající vodě vyžadována velmi často z důvodu údržby podlahových ploch mokrým cyklem za pomoci čisticích strojů.

Podlahové zásuvky GES R2 jsou přitom k dispozici hned se třemi provedeními kovových krytů, od záslepky, přes odklopné víko až po vývod s tubusem. Kovový slepý kryt lze otevřít pouze imbusovým klíčem, a je tedy vhodný především pro veřejné prostory nebo občasné instalace. Kovové odklápěcí víko umožňuje bezpečné připojení přístrojových vývodů v otevřeném stavu. Největší přidanou hodnotu poskytuje ale vývod v podobě tubusu. V souladu s EN 50085-2-2 je totiž vhodný pro mokrou údržbu podlahy i v otevřeném stavu. Z hlediska estetického zpracování je na výběr povrchová úprava chrom, nikl, stará mosaz nebo stará měď. Díky tomu představují kompaktní podlahové zásuvky GES R2 ideální řešení všude tam, kde je třeba přístroje a zařízení nenápadně napájet energií nebo daty, bez ohledu na to, zda se jedná o soukromý nebo veřejný prostor. Všechna provedení GES R2 přitom nabízejí prostor pro jednu dvojitou zásuvku Modul 45 a jednu až dvě datová přípojná místa.


OBO BETTERMANN, s. r. o., Modletice 81, P. O. Box 96, 251 01 Říčany u Prahy,
tel.: +420 323 610 111, e-mail: info@obo.czwww.obo.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021