Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vysoká přesnost a tuhost: Kluzné pouzdro drylin pro hřídelová vedení

14. 10. 2021 | HENNLICH s.r.o. | www.hennlich.cz

Pouzdra vyrobená z vysoce výkonného polymeru iglidur W360 zajišťují přesný a plynulý pohyb. Vysoce přesný pohyb po hřídeli zajišťuje nová série kluzných pouzder W360CM, kterou vyvinuta německá firma igus. Tu na českém trhu výhradně zastupuje litoměřický HENNLICH. Polymerová pouzdra se skládají z hliníkového domku a tenké vložky, která zajišťuje plynulý a tichý pohyb kombinovaný s vysokou tuhostí.

Pouzdra vyrobená z vysoce výkonného polymeru iglidur W360 zajišťují přesný a plynulý pohyb. Vysoce přesný pohyb po hřídeli zajišťuje nová série kluzných pouzder W360CM, kterou vyvinuta německá firma igus. Tu na českém trhu výhradně zastupuje litoměřický HENNLICH. Polymerová pouzdra se skládají z hliníkového domku a tenké vložky, která zajišťuje plynulý a tichý pohyb kombinovaný s vysokou tuhostí. Ložisko nemá téměř žádnou vůli a díky použití výkonného polymeru iglidur W360 ho není potřeba mazat. Rozměry nové řady odpovídají kovovým kuličkovým objímkám, takže je lze snadno nahradit jedna ku jedné.

Vysoká přesnost a tuhost: Kluzné pouzdro drylin pro hřídelová vedení

Lineární vedení se používá všude tam, kde je potřeba přesunout zboží nebo předměty z bodu A do bodu B nebo pro nastavení polohy strojů nebo zařízení. Trvanlivé kluzné vložky ložisek mají tenké stěny ale vysokou pevnost. Jsou vyráběny pomocí vstřikování z výkonného polymeru iglidur W360. Materiál umožňuje velmi tichý a plynulý chod. Rozsah provozních teplot je od 0 do 50 °C. Tenká stěna a vysoká pevnost materiálu snižují pružnost materiálu, čímž je zajištěna malá vůle v provozním bodě pouzdra. Nová pouzdra, stejně jako všechna ostatní kluzná pouzdra firmy igus není třeba mazat. Jsou bezúdržbová a neulpívají na nich nečistoty. Pouzdra W360CM lze snadno namontovat do všech ložiskových domků drylin i do všech standardních domků pro lineární kuličková ložiska. To znamená, že řešení s kuličkami lze převést na bezúdržbovou variantu jedna ku jedné. Nová řada drylin R přesvědčila i během testů v laboratořích igus, kdy při testování vůle a přesnosti podávala mnohem lepší výkon než potažená lineární ložiska.

HENNLICH, s. r. o., Českolipská 9, 412 01 Litoměřice,
tel.: +420 416 711 111, e-mail: lin-tech@hennlich.cz, www.hennlich.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021