Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vysoce kvalitní stejnosměrné motory Faulhaber nyní k dostání u společnosti RS Components

25. 8. 2015 | RS Components | cz.rs-online.com

Řada vybraných motorů a regulátorů s patentovaným designem pro zvýšení výkonu přináší do oblasti profesionální automatizace a řízení spolehlivé a tiché řešení pohybu.

Společnost RS Components (RS), obchodní značka celosvětového distributora pro inženýry – Electrocomponents plc (LSE:ECM), nyní nabízí řadu vybraných produktů Faulhaber, včetně stejnosměrných mikromotorů, bezkomutátorových stejnosměrných servomotorů, stejnosměrných motorů s převodovkou a regulátorů otáček. 

Faulhaber CXRSpolečnost RS vybrala celkem 24 motorů, které pokrývají kompletní škálu velikostí, výstupních otáček, napájecích napětí a výstupních točivých momentů. Všechny používají patentovanou technologii kosoúhlého vinutí rotoru společnosti Faulhaber, která zajišťuje vysoký točivý moment s ohledem na rozměry a hmotnost motoru, vysokou účinnost, plynulé polohování rotoru bez reluktančního momentu, nízké kolísání točivého momentu a vysokou linearitu a citlivost. Rotor má také nízkou setrvačnost a umožňuje tak rychlou dynamickou odezvu v aplikacích, ve kterých dochází k častému spouštění a zastavování motoru. 

Portfolio zahrnuje 12 stejnosměrných komutátorových mikromotorů, které byly vybrány z modelů řady Faulhaber CXR s grafitovými kartáči a dlouhou životností, motorů řady SR s vestavěným kodérem s vysokým rozlišením a přesným kovovým komutátorem pro nízký přechodový odpor a dále motorů řady SR-Flat pro aplikace s velmi omezeným prostorem. Vybraná řada zahrnuje modely pro napětí 6, 12 a 24 V s točivým momentem 0,35 až 40 mNm a průměrem hřídele 1,5, 2, 3 nebo 4 mm.  

Společnost RS dále vybrala pět bezkomutátorových motorů, které jsou díky bezdrážkové konstrukci a rotoru s vysokou setrvačností ideální pro servomotorové aplikace s vysokým zatížením a častým přetěžováním a také pro nepřetržitý chod. Jedná se o čtyři 4pólové motory, jejichž hlavní výhoda je vysoký točivý moment a robustní konstrukce schopná odolat nárazům a vibracím, a velmi tenký 12V motor se 7 000 ot./min a vestavěným regulátorem otáček. 

Dalších sedm komutátorových motorů s integrovanou přímozubou nebo planetovou převodovkou rozšiřuje škálu dostupných variant a nabízí zvýšený točivý moment a výstupní otáčky od několika set až po pouhé 4 ot./min. 

Řadu produktů Faulhaber, kterou společnost RS v současnosti nabízí, uzavírá regulátor otáček SC1801-3530 pro bezkomutátorové motory a související programovací deska. Tento kompaktní regulátor je vybaven praktickými lištami se šroubovacími svorkami pro připojení motoru a napájecího zdroje a nabízí flexibilní rozhraní, které umožňuje jeho použití například v distribuovaných automatizačních systémech, manipulační a obráběcí technice nebo čerpadlech.

Tiskové materiály RS Components

RS Components Sp. z o.o.

RS Components Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
Warszawa
02-785
cz.rs-online.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021