Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Výrobce robotů Hanwha vstoupil na český trh

23. 3. 2020 | HCR CZECH s.r.o. | www.hcr-czech.cz

Jeden z největších globálních hráčů na poli kolaborativních robotů – jihokorejská společnost Hanwha – vidí v České republice velký potenciál. V současnosti nabízí tuzemským zákazníkům trojici svých robotů, další budou brzy přibývat.

Exkluzivním dodavatelem robotů Hanwha pro český a slovenský trh je společnost HCR CZECH. Ta má s jihokorejským gigantem podepsanou smlouvu na 25 let.

Cílem spolupráce je získat co největší podíl na trhu s kolaborativními roboty, o které má zájem čím dál více firem, a to především proto, že tyto roboty dokážou přímo spolupracovat s člověkem bez jakýchkoli rizik ohrožujících bezpečnost lidského pracovníka.

Výrobce robotů Hanwha vstoupil na český trh

„Český trh s kolaborativními roboty je vysoce saturovaný. Přesto se nám i za tak krátkou dobu, co na tomto trhu působíme, potvrdilo, že majitelé nebo manažeři průmyslových firem mají zájem seznámit se detailněji s novými a možná ne tak známými produkty. Přitom za námi stojí společnost, která je 244. největší korporací na světě, co se týká obratu a zaměstnává 120 tisíc lidí,“ říká Radek Kaňovský, CEO společnosti HCR CZECH.

Nejmenší robot vhodný pro jakoukoliv aplikaci

Prvním a nejmenším zástupcem z nabízené trojice robotů je Hanwha HCR-3, který při 12 kilogramech hmotnosti disponuje užitečným zatížením až 3 kg. Díky svému komplexnímu designu složeného z šesti otočných ramen dokáže robot pracovat i ve stísněném prostoru s maximálním dosahem 630 mm, kde lidská obsluha není možná. Neomezená rotace posledního kloubu jej tak dělá ideálním pro snadné šroubování a kompletaci produktů.

Robot pro farmacii nebo potravinářství

Hanwha HCR-5je nejpopulárnější z modelů a svým dosahem je nejblíže lidskému rozsahu rukou. Robot disponuje šesti osami umožňující téměř jakýkoli pohyb s maximálním dosahem 915 mm. Díky horní hranici užitečného zatížení 5 kilogramů v kombinaci s certifikací CLEAN ROOM ISO 2 najde využití i ve farmakologickém či potravinářském průmyslu.

Největší svého druhu

Posledním zástupcem řady je Hanwha HCR-12, jehož zatížení je 12 kilogramů. Hlavní předností tohoto velikána je velký rádius dosahu, přesněji 1300 mm. Stává se tak vhodným zejména na náklad, výklad či paletizaci. Vedle toho s ehodí i pro montáž, leštění nebo třeba kontrolu kvality. Robotická ruka je velmi robustní čemuž napovídá i její hmotnost 52 kg.

Alfou a omegou je jednoduchost obsluhy

Ovládání průmyslových robotů bývá často spojováno se složitostí obsluhy a dlouhými školeními v nejhorších případech pak musí robota přijít zkontrolovat či opravit externí pracovníci. Trojice robotů Hanwha HCR se obsluhuje přes ovládací software „Rodi“, který lze oproti průmyslovému standardu ovládat intuitivně. Umožní tak nezkušeným pracovníkům efektivní ovládání robota. Chytré roboty HCR se vyznačují také robustním provedením, čemuž napomáhá jejich celokovové provedení.

„Zásadní informací je, že tento software je kompatibilní s hlavními výrobci příslušenství na trhu. Umožňuje proto snadnou integraci uchopovačů nebo například zpracování obrazu což je pro uživatelem stěžejním prvkem,“ dodává Kaňovský.

Tiskové materiály ABBBA Consulting, s.r.o.


 

O společnosti HCR CZECH: Společnost HCR CZECH nabízí kompletní řešení pro robotické aplikace. Zajišťuje přípravu konceptu robotizace výrobních procesů, výpočet ekonomiky, dodání robotů včetně příslušenství, integraci, uvedení do provozu a následně poprodejní servis. Disponuje sítí kvalifikovaných integrátorů a partnerů. Od roku 2015 je součástí stabilní skupiny společností z oboru MOTION GROUP a.s., která se zabývá automatizací. Více informací: https://www.hcr-czech.cz/

O společnosti Hanwha: Jihokorejský koncern Hanwha byla založen v roce 1952 a v rámci žebříčku Fortune Global 500 mu patří 244. místo mezi světovými firmami s největším obratem. Zároveň je v top 5 největší společností v Jižní Koreji. Působí v mnohá odvětvích od výroby základních chemických a pokročilých materiálů, přes letecký a mechatronický průmysl až po vývoj technologií a úplná řešení pro solární energii. Více informací: https://www.hanwharobotics.com/

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021