Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Vozíky YALE pro český trh

17. 1. 2017 | ELEKTRO | www.eel.cz

Na začátku prosince 2016 uvítali novináře v novém firemním sídle v Nupakách zástupci firmy YALE CZ, s. r. o., spolu se zástupci výrobce, firmy Yale Europe Materials Handling.

Obr. 1. Jednatel společnosti YALE CZ Jan Pachman

Firma YALE CZ již dvacet pět let působí na trhu manipulační techniky České republiky (obr. 1). V současnosti dodává kompletní sortiment manipulační techniky značek YALE a Utilev, které patří společnosti Hyster-Yale Materials Handling, Inc., z USA. Setkání s novináři se uskutečnilo v centrále společnosti YALE CZ, která se nově nachází v průmyslové zóně Nupaky v sousedství dálnice D1. Zde jsou umístěny sklady a dílny, v nichž se vozíky kompletují a připravují k předání zákazníkům (obr. 2). Současně se zde vozíky také opravují a repasují. Další základny má firma ještě v Brně a Frýdku-Místku. Působnost firmy ale zahrnuje celou ČR, servisní pokrytí zajišťují technici připravení přijet za zákazníkem, kamkoliv je třeba.

 
Obr. 2. Dílenské prostory v centrále společnosti v Nupakách

Vozíky značky YALE představují kompletní řešení manipulace s materiálem od ručních nízkozdvižných vozíků přes ručně vedené nízkozdvižné vozíky a retraky až po čelní vysokozdvižné vozíky. Ty může zájemce dostat od tříkolových elektrických s nosností 1 500 kg až po typy se spalovacím motorem a nosností 16 t. Vozíky se spalovacími motory jsou dostupné jak s dieselovým motorem, tak s motory na LPG.

Obr. 3. Vysokozdvižný vozík s motorem na LPG, typ YALE GLP 15MX

Součástí představení nové firemní centrály bylo také předvedení nejnovějšího přírůstku do nabídky vozíků, a sice vozíku z řady GLP15-20MX (obr. 3). Tento vozík byl vyvinut se stejnou péčí jako vozíky prémiové řady s důrazem na spolehlivost, provozuschopnost, ergonomii, produktivitu a nízké pořizovací náklady. Tato řada vozíků byla vyvinuta cíleně pro trhy České republiky, Polska a dalších zemí střední Evropy. Vozíky jsou vyráběny v závodě YALE v Japonsku. I zmíněný vozík je dostupný se spalovacím motorem dieselovým, popř. na LPG nebo duální palivo. Vyznačuje se propracovanou ergonomií, např. na svoji velikost nadprůměrným průhledem mezi stojnami věže. Navzdory zaměření na nízkou pořizovací cenu má tato řada vozíků zajištěnou stejnou dostupnost servisu jako vozíky prémiové řady. Podle vyjádření zástupců firmy bylo jedním z cílů vývoje nabídnout nový vozík zákazníkům, kteří by jinak uvažovali o nákupu použitého stroje.

Mimo prodej nových vysokozdvižných vozíků a na ně navázanou servisní péči buduje firma YALE CZ také flotilu strojů určených ke krátko- i dlouhodobému pronájmu. Do budoucna přichází v úvahu zapůjčování manipulační techniky i s obsluhou.

(text a foto 2, 3 mp; foto 1 YALE CZ)

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021