Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Viceprezidentem asociace ENTSO-E zvolen člen představenstva ČEPS, a.s., Zbyněk Boldiš

1. 7. 2019 | ČEPS, a.s. | www.ceps.cz

Zbyněk Boldiš, člen představenstva ČEPS, a.s., byl zvolen do funkce viceprezidenta Evropské asociace provozovatelů přenosových soustav (ENTSO-E). Patří tak mezi klíčové představitele jednoho z největších světových energetických celků, jenž sdružuje 43 společností z 36 zemí napříč Evropou. Je to historicky vůbec poprvé, kdy má Česká republika svého zástupce v nejvyšším vedení této významné asociace.

Viceprezidentem asociace ENTSO-E zvolen člen představenstva ČEPS, a.s., Zbyněk Boldiš ENTSO-E zastupuje evropské provozovatele přenosových soustav především při jednáních s Evropskou komisí, Evropským parlamentem, Agenturou pro spolupráci národních energetických regulačních úřadů ACER a dalšími unijními institucemi. „Zvolení viceprezidentem ENTSO-E vnímám jako ocenění dlouholeté práce v sektoru energetiky a zároveň jako potvrzení, jak důležitou roli v sektoru energetiky hraje společnost ČEPS. Nesmírně si vážím důvěry, kterou mi tím asociace projevila,“ říká Zbyněk Boldiš.

Asociace ENTSO-E působí v Evropě od 1. července 2009. Jejími hlavními cíli jsou zajištění bezpečnosti provozu propojených přenosových soustav a jejich rozvoj, integrace obnovitelných zdrojů energie a podpora formování evropského vnitřního energetického trhu, který je kritický pro naplnění cílů EU. Kromě Zbyňka Boldiše stojí v čele asociace prezident Hervé Laffaye (Francie) a předseda Řídícího výboru Joachim Vanzetta (Německo), všichni od 1. července 2019 na období dvou let s možným prodloužením mandátu. „V kontextu nové energetické legislativy nás čekají přelomové změny a řada výzev, na které se musíme v Evropě společně připravit,“ dodává Zbyněk Boldiš.

Tiskové materiály ČEPS