Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh Věda Výzkum Inovace 2017 zahájí místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

22. 2. 2017 | VVVI, s.r.o | www.vvvi.cz

Letošní ročník Veletrhu Věda Výzkum Inovace zahájí na brněnském výstavišti 28. února 2017 místopředseda vlády Pavel Bělobrádek. Veletrh potrvá do 2. března 2017. Na návštěvníky čekají expozice výzkumníků i inovačních firem.

Prezentovat se zde budou vysoké školy, výzkumné organizace, vědeckotechnické parky, technologické inovativní firmy, poskytovatelé dotací, investoři, státní správa a všichni ti, bez jejichž činnosti by výzkum, vývoj, inovace a jejich zavedení do praxe nebylo možné. Cílem veletrhu je umožnit účastníkům předávat si zkušenosti s dalšími odborníky napříč vědními obory a podpořit znalostní transfer od výzkumníků do praxe. Veletrh je určen jak odborné tak široké veřejnosti.

Zahajovacího dne 28. února 2017 se zúčastní celá řada významných osobností. „Kromě místopředsedy vlády pro vědu a výzkum Pavla Bělobrádka potvrdili svou účast např. ministryně školství Kateřina Valachová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, europoslanec Evžen Tošenovský, rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, rektor VUT v Brně Petr Štěpánek či špičkový český vědec a vedoucí týmu zpracovatelů Národní iniciativy Průmysl 4.0 Vladimír Mařík,“ sdělil Martin Janča, manažer veletrhu.

První den veletrhu je určen vystavovatelům, jejich partnerům a významným hostům. Druhý a třetí den veletrhu (1. až 2. března 2017) již bude otevřen pro odbornou i širokou veřejnost. Mohou se zde setkat s celou řadou odborníků a velmi zajímavých osobností.

Soustředění zajímavých výsledků výzkumu, vývoje a inovativních řešení je zajímavé i pro studenty středních škol. Ti se na veletrhu mohou především inspirovat ke svému dalšímu profesnímu rozvoji. Návštěva veletrhu tak studentům může pomoci při výběru jejich budoucího povolání nebo výběru studijního oboru. Na výstavišti se mladí lidé setkají se zástupci mnoha firem, u kterých by v budoucnu mohli najít práci. Pro studenty je mimo jiné připraven také speciální program VIDA! science centra, které popularizuje přírodní a technické vědy.

Záštitu nad Veletrhem Věda Výzkum Inovace převzalo i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. "Podpora vědy a výzkumu patří k rozvoji každé společnosti, a také mezi nejdůležitější faktory udržitelného rozvoje, ekonomické konkurenceschopnosti a sociální soudržnosti,“ sdělil náměstek ministryně školství Stanislav Štech.

Součástí veletrhu je rovněž bohatý doprovodný program, který je otevřen odborné i široké veřejnosti. Každý den se za účasti významných osobností uskuteční řada konferencí, které se budou věnovat aktuálním tématům z oblasti vědy, výzkumu a inovací. Nebudou chybět ani workshopy, semináře a samostatné přednášky. Podrobnosti o veletrhu naleznete na www.vvvi.cz.

Tiskové materiály VVVI