Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh SPS IPC Drives 2013

27. 11. 2013 | |

Celkem 1 622 vystavovatelů (meziročně +11 %) ze 42 zemí se představuje - poprvé ve třinácti halách - na veletrhu SPS IPC Drives v Norimberku. Veletrh byl zahájen 26. 11., a potrvá do čtvrtka 28. 11. 2013. Veletrh je zrcadlem trhu a trendů v oblasti průmyslové automatizace pro strojní výrobu.

 
V době svých začátků, před nějakými dvaceti lety, byl veletrh SPS IPC Drives spíše lokálním německým veletrhem. Nyní jeho význam dalekosáhle hranice Německa překročil – svědčí o tom mimo jiné 485 zahraničních vystavovatelů (podíl zahraničních vystavovatelů meziročně vzrostl o 30 %). Mezi silně zastoupenými zeměmi nechybí ani Česká republika (osmnáct vystavovatelů) – ale o své místo na německém trhu se ucházejí zejména (v pořadí podle počtu vystavovatelů) Itálie, Čína, Švýcarsko, Rakousko a USA.
 
Novinkou na veletrhu je společný stánek VDMA věnovaný zpracování obrazu v průmyslu (Industrial Image Processing) s 22 vystavovateli. Téma průmyslových kamer, snímačů obrazu a zpracování obrazu najdou návštěvníci i v jiných stáncích na veletrhu – včetně zastoupení rozhodujících hráčů v oboru. Další společné stánky, již tradiční, jsou „AMA Center – snímače a měřicí technika“ (hala 4A) a „Wireless in Automation“ (hala 10).
 
Pořadatelé dále zvou návštěvníky na fóra pořádaná sdruženími VDMA (v hale 3) a ZVEI (v hale 10), která nabízejí prezentace a panelové diskuse k aktuálním tématům automatizační techniky, včetně německého projektu Industrie 4.0.
 
Pozvánky na stánky jednotlivých vystavovatelů naleznete na webových stránkách časopisu AUTOMA,
 
Stránky veletrhu naleznete ZDE.
 
(Bk)