Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh IDET obsadí rekordní plochu

20. 5. 2019 | Veletrhy Brno, a.s. | www.bvv.cz

Od 29. května se na výstavišti v Brně koná již 15. mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET. Společně s ním se uskuteční i 19. mezinárodní veletrh požární techniky a služeb PYROS a 10. mezinárodní veletrh bezpečnostní techniky a služeb ISET. Dohromady tak tvoří komplexní přehlídku obranných, protipožárních a bezpečnostních technologií.

Obchodní platforma pro obranný průmysl

Na veletrhu IDET se představí více než 400 vystavujících firem. Ujít si jej nenechá téměř nikdo z Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR. Na veletrhu nebudou chybět české firmy jako EVPÚ Defence, Česká Zbrojovka, Glomex MS, Omnipol, VOP CZ, SVOS, LOM PRAHA, PRAGA-Export a další. Expozici Czechoslovak Group ozdobí legendární armádní vrtulník Black Hawk. Obrněné vozidlo Gerlach vystaví společnost Zetor Engineering.

Své expozice na veletrhu budou mít i všichni uchazeči o státní zakázku na nová bojová vozidla pěchoty – tedy firmy BAE Systems, General Dynamics European Land Systems, PSM a Rheinmetall Landsysteme. Bezpilotním vrtulníkem se pochlubí premiérový účastník Modelárna LIAZ. Premiéru bude mít také výrobce průmyslových rentgenů ELEDUS.

K nováčkům veletrhu IDET patří i firma Nimrod – Ivo Štorek s nabídkou odstřelovacích pušek, automatických pušek a puškohledů. Další novinky vystavovatelů najdete ZDE.

Vysoká zahraniční účast

IDET potvrzuje svůj význam také vysokým poměrem zahraničních vystavovatelů. Z USA se vrací vystavovat společnost Lockheed Martin jako jedna z předních značek oboru a také jako partner veletrhu IDET. Po několika letech se vrací finský výrobce obrněných vozidel PATRIA.

Z Brazílie poprvé přijede výrobce letadel Embraer a chybět nebude ani největší izraelský výrobce letadel IAI – Israel Aerospace Industries. Takzvaný Special Focus veletrhu, tedy speciální téma, bude letos věnováno švédsko-české spolupráci v obranném průmyslu. Švédsko bude zastupovat například společnost Saab Technologies jako výrobce letounů Gripen.

veletrh IDET

IDET ARENA

V provozu bude opět IDET ARENA, tedy terénní polygon pro dynamické ukázky vojenské, hasičské a policejní techniky v akci. Program předváděcí dráhy bude denně zahajován v 10:00 hod (ve středu od 11:30 hod, v sobotu od 9:30 hod).

Uskuteční se ukázky zásahu jednotek Policie ČR, Hasičského záchranného sboru ČR, Městské policie Brno, Armády Slovenské republiky, Vězeňské služby ČR i Celní správy ČR. Předvede se také výběrová zájmová skupina COMMANDOS, složená ze studentů Univerzity obrany. Kompletní program najdete ZDE.

Expozice Ministerstva obrany a Armády ČR

Nedílnou součástí veletrhu bude již tradičně i expozice Ministerstva obrany a Armády České republiky. Tentokrát bude mít dva hlavní motivy vycházející z letošních kulatých jubileí. Vnitřní část expozice představí současnost a budoucnost vojenské techniky AČR pod hlavičkou 20 let v NATO.

K vidění budou například kolové obrněné vozidlo Pandur ve velitelsko-štábní modifikaci či lehká obrněná vozidla Iveco. 100 let Generálního štábu AČR bude reprezentovat historická technika v čele s modelem stíhacího letounu Spitfire ve skutečné velikosti či výrobky čs. zbrojovek, které byly ve výzbroji nejen čs. armády v meziválečném období.

Na volné ploše K bude k vidění také statická ukázka dílenských a opravárenských činností AČR, vystaveny budou vrtulníky Mi-171š a W3-A Sokol nebo nákladní automobily Tatra s protiletadlovým kompletem RBS-70 a minometem PRAM.

Nejvýhodněji zakoupíte vstupenky online

Vstupenky na bezpečnostní veletrhy IDET/PYROS/ISET zakoupíte již nyní online za zvýhodněnou cenu 210 Kč. Vstupenky na místě pořídíte za 310 Kč. Bezpečnostní veletrhy IDET/PYROS/ISET jsou určeny zejména pro odbornou veřejnost.

První dva dny je vstup na veletrhy umožněn pouze osobám starších 16 let. V sobotu 1. 6. 2019 se na brněnském výstavišti koná akce Den bezpečnosti – Záchranáři dětem, která je určena pro širokou veřejnost. V tento den již veletrh IDET nepokračuje, nadále jsou však otevřeny všechny expozice veletrhů PYROS/ISET v pavilonu F a expozice Ministerstva obrany a Armády ČR v pavilonu P.

Tiskové materiály BVV