Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh FOR ARCH poskytne návštěvníkům odborné poradenství zdarma

27. 7. 2016 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Mezinárodní veletrh FOR ARCH, který se uskuteční na konci září v areálu PVA EXPO PRAHA, je projektem zaměřeným na podporu stavebnictví jako celku a jeho součástí je tak tradičně i poradenská a konzultační činnost. Pro návštěvníky proto bude letos připraveno nezávislé STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM (SPC), kde odborníci zdarma odpoví na otázky týkající se jak právních norem, tak praktických řešení staveb. Kromě základních oblastí bude poradenské centrum zahrnovat i jednotlivá speciální denní témata veletrhu.

Veletrh FOR ARCH 2016, který se uskuteční ve dnech 20. až 24. září v areálu PVA EXPO PRAHA, se bude spolu s prezentacemi nejnovějších trendů ve stavebnictví věnovat také poradenské činnosti. V rámci veletrhu proto bude ve VSTUPNÍ HALE II připraveno nezávislé STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM (SPC), v němž odborníci zdarma zodpoví návštěvníkům dotazy z oblasti stavebnictví. Zároveň bude svou činností propojovat a podporovat jednotlivá denní témata. Poradenské centrum je organizováno společností ABF, a. s., a odbornou záštitu mu poskytne Hospodářská komora České republiky a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Partnery projektu jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

ForArch
Mezi základní témata, kterými se bude SPC zabývat po celou dobu veletrhu, budou patřit stavební zákon a další předpisy ve výstavbě, včetně správního řízení, navrhování a provádění staveb, dokumentace ve výstavbě a konstrukční řešení se speciálním přihlédnutím k bezbariérovému přístupu. Odborníci také pomohou s výběrem stavebních materiálů a problematikou otvorových výplní, dokončovacích prací a povrchových úprav i technického zařízení budov. Nebude samozřejmě chybět ani téma stavebních závad a jejich odstranění. Zájemci si také budou moci nechat poradit v oblasti odhadů staveb a jejich případného financování.

Každý den nadcházejícího ročníku FOR ARCH bude nově věnován jinému aktuálnímu tématu a tuto koncepci bude dodržovat a podporovat i STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM (SPC). V úterý 20. září tak budou odborníci ze SPC odpovídat na otázky týkající se kvality materiálu a výrobků, příslušných právních předpisů a zásad potřebných pro splnění osvědčení, certifikace a uvedení výrobků na evropský trh. Středa 21. září se zaměří na energetiku budov a snižování jejich náročnosti, tepelnou techniku, kvalitu vnitřního prostředí a obnovitelné zdroje energie. Čtvrtek 22. září bude věnován odbornému vzdělávání na středních školách a celoživotnímu vzdělávání v rámci stavebních profesí. V pátek 23. září přijde na řadu fenomén „chytrý dům“ a konstrukční řešení zajišťující optimální komfort obyvatel a maximální energetickou efektivitu. V závěrečný den veletrhu, v sobotu 24. září, se bude Stavební poradenské centrum zabývat problematikou staveb svépomocí, jejich přípravou, řízením a odpovídajícím technickým dozorem, včetně řešení sporů při uzavírání staveb.

Více informací naleznete na www.forarch.cz.