Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Transformátory od Murrelektronik

20. 7. 2015 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

K vedoucím firmám v celosvětovém měřítku v oblasti decentralizované instalační technologie jednoznačně patří Murrelektronik. Sortiment je opravdu rozsáhlý; více než 42 000 produktů zajistí spolehlivou distribuci signálů a energie ve strojích a zařízeních. Pracovníci společnosti se rozhodli ukázat veřejnosti podrobnosti z výroby jednoho z nejúspěšnějších produktů – transformátoru.

Řeklo by se, že na transformátoru už není mnoho k vylepšení. Transformátory mají mnoho funkcí, širokou škálu napěťových vstupů, moderní design a vysoce kvalitní svorky, dají se  snadno montovat na DIN lištu - vše je součástí standardu.

transformátor MURROvšem zkušení inženýři ve vývoji a kvalifikovaní pracovníci ve výrobě povyšují běžné výrobky na modely podle přání zákazníka s různým napětím, výkonem a designem, vždy však v souladu s průmyslovými standardy.

Zaměstnanci pracují na ergonomicky navržených pracovištích propojených dopravníkovými systémy. Výrobní linky tu neznají vyčerpávající ruční práci, která je náchylná k chybám. Plně se tu spoléhají na automatizované výrobní procesy.

S takovým lidským a technickým potenciálem není divu, že se vyrobené transformátory počítají na stovky tisíc.

Po dokončení primárního i sekundárního vinutí a montáži svařeného železného jádra je každý transformátor pro zvýšení mechanické pevnosti a tepelné vodivosti ve vakuu impregnován pryskyřicí a následně se suší v sušičce. To ho činí odolným účinkům okolního prostředí a snižuje hlučnost při provozu.

Také na vzhledu záleží: Černý lak dotvoří moderní povrchovou úpravu produktu – a protože je ředitelný vodou, je bezpečnější pro zaměstnance a ohleduplnější k životnímu prostředí.

Ve výrobních závodech firmy neustále pracují technici i inženýři nejen na zlepšení vlastností produktů a optimalizaci výrobních procesů, ale i na tom, aby se ujistili, že výrobní procesy jsou rychlejší, bezpečnější a zdravější pro zaměstnance.

Na konci výrobní linky prochází každý transformátor plně automatizovanou zkouškou vysokým napětím. Takže výrobce Murrelektronik může s jistotou tvrdit, že dodává zákazníkům stoprocentně spolehlivé výrobky.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.

Murrelektronik CZ spol. s r.o.
Průmyslová 762
Stod
333 01
www.murrelektronik.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021