Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Tohle roztomilé zařízení ochrání vaši chytrou domácnost

5. 6. 2017 | Wired | www.wired.com

Pokud se někdy dočkáme vize budoucnosti, kterou nám předhazují sci-fi filmy, pak musíme začít u chytré domácnosti. Ať tak či onak, dnes již můžeme ovládat teplotu a osvětlení pouhým dotykem mobilního telefonu a naše ledničky sledují minimální trvanlivost potravin. U každého zařízení připojeného k internetu však hrozí, že se ho někdo pokusí zneužít.

Tedy pokud nepoužíváte antivirus k ochraně domácí Wi-Fi sítě. Přesně tuto funkci plní Dojo, nový produkt společnosti BullGuard. Zařízení se jednoduše připojí k vašemu Wi-Fi routeru, slouží k monitorování všech připojených přístrojů a sleduje podezřelou aktivitu. Cena zařízení, které v těchto dnech vstupuje na trh, je 200 $ a zahrnuje i první rok bezplatného provozu.

Monitorování a ochrana chytré domácnosti

Zařízení ve tvaru oblázku se připojuje přímo k Wi-Fi routeru a slouží jako firewall mezi každým připojeným zařízením a potenciální hrozbou. Po přípojení zobrazuje jednu ze tří možných bezpečnostních hrozeb. Zelená znamená, že je vše v pořádku, žlutá značí podezřelou aktivitu a červená hlásí hrozbu, která si žádá další opatření. V případě odhalení hrozby může systém automaticky odpojit zasažená zařízení a zabránit tak šíření hrozby do celé sítě. Celý systém můžete ovládat přes aplikaci v mobilním telefonu s možností dálkového zapínání a vypínání.

Celý článek na Wired

Image Credit: BullGuard

-jk-