Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

TISKOVÁ ZPRÁVA – Zahájení projektu

1. 7. 2013 | |

Českomoravská elektrotechnická asociace zahájila činnosti spojené s projektem „Kolektivní vyjednávání v Česku a ve Švýcarsku v oblasti elektrotechniky“ z programu Švýcarsko-české spolupráce – Fond Partnerství. Českomoravská elektrotechnická asociace má zájem o výměnu zkušeností se švýcarským partnerem, organizací SWISSMEM.

Tento projekt je připraven partnerskými organizacemi, profesními sdruženími zaměstnavatelů elektrotechnického průmyslu – Českomoravskou elektrotechnickou asociací a Swiss Mechanical and Electric Engineering Industries (dále jen SWISSMEM). Partneři mají zájem o vzájemnou výměnu zkušeností a know-how v oblasti kolektivního vyjednávání a sociálního dialogu v odvětví elektrotechnického průmyslu. Cílem tohoto projektu je především zkvalitnění kolektivních jednání a sociálního dialogu v oblasti elektrotechnického průmyslu prostřednictvím přenosu dobré praxe. Nástrojem pro naplnění této potřeby je rozvoj lidských zdrojů formou výměny know-how se švýcarským partnerem SWISSMEMem a přenosu této praxe do ČR. Tento projekt tedy přispěje ke kvalitnějšímu sociálnímu dialogu jak na podnikové úrovni, tak při vyjednávání kolektivní smlouvy vyššího stupně.

V současné době se plánuje studijní cesta české delegace do Švýcarska. Cílem této aktivity je obeznámení českých expertů se systémem kolektivního vyjednávání v oblasti elektrotechnického, strojírenského a kovodělného průmyslu ve Švýcarsku. Česká delegace se tedy seznámí nejen s jeho charakteristikou, ale i s aktuálními trendy. SWISSMEM měl v době realizace aktivity velmi čerstvé zkušenosti s vyjednáváním a implementací nové smlouvy o roli SWISSMEMu, která vstoupila v platnosti na začátku roku 2013.

Tato aktivita bude realizována v termínu 27. – 30. 8. 2013 v sídle organizace SWISSMEM v Curychu.

Projekt je uskutečněn za podpory Programu Švýcarsko-české spolupráce – Fond Partnerství
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021