Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Termokamery HIKMICRO nově v nabídce GHV Trading

6. 10. 2021 | Ing. Jiří Ondřík | GHV Trading, spol. s r. o. | www.ghvtrading.cz

Nově v nabídce společnosti lze nalézt termokamery firmy HIKMICRO. Přístroje tohoto výrobce nabízejí širokou paletu funkcí, vynikající parametry a kvalitní zpracování s vysokou mechanickou odolností.

Nově v nabídce společnosti lze nalézt termokamery firmy HIKMICRO. Přístroje tohoto výrobce nabízejí širokou paletu funkcí, vynikající parametry a kvalitní zpracování s vysokou mechanickou odolností.

Díky technologickému pokroku posledních let už není lokalizace kritických „horkých“ míst nákladnou záležitostí. Kvalitní termovizní zařízení je dnes dostupné i pro techniky, pro které není hlavním pracovním nástrojem. Přesně takovými zařízeními jsou kamery čínského výrobce HIKMICRO, které do své nabídky zařadila společnost GHV Trading z Brna.

Na poli termálního měření není tento výrobce žádným nováčkem. Značka HIKMICRO vzešla od světového lídra na poli stacionárních termokamer pro ostrahu objektů, termálních dalekohledů, optik pro zbraně a komplexních screeningových měření pro odhalení osob se zvýšenou tělesnou teplotou. Jako jeden z mála výrobců si sami vyvíjejí a vyrábí i samotné čipy vysoké kvality. Firma HIKMICRO je jedním z mnoha důkazů, že čínské neznamená jen levné, nekvalitní nebo zkopírované.

Řada MINI – řešení vždy po ruce (cenová hladina do 7 000 Kč)

Proč nevyužít to, co má prakticky každý při sobě. Pro zprovoznění termovizního modulu MINI1 stačí mobilní telefon s OS Android a portem USB-C. Díky volně dostupné mobilní aplikaci se z něj stane kamera s termálním rozlišením 160 × 120 bodů, vysokou citlivostí < 40 mK, rozsahem 350 °C a hlavně v této třídě bezkonkurenční obnovovací frekvencí 25 Hz. Díky ní je na displeji obraz plynulý bez známek zpoždění nebo rozmazání. Vedle statických snímků lze pořizovat i video. Aplikace je lokalizována do českého jazyka a součástí je i odolné skořepinové pouzdro. To vše o velikosti něco větší než krabička od sirek.

Model HIKMICRO MINI1  Obr. 2. Typ HIKMICRO B20
Obr. 1. Model HIKMICRO MINI1, Obr. 2. Typ HIKMICRO B20

Řada E a B – kompaktní do každé brašny (cenová hladina 9 000 – 15 000 Kč)

Kompaktním řešením jsou myšleny kamery řady E s 2,4“ a řady B s 3,2“ displejem. Ideálně se hodí do brašny s nářadím každého elektrikáře. Za cenu lepšího multimetru cílí na uživatele, kteří používají klasické pyrometry pro měření teploty. Místo jednobodového pyrometru se v prakticky stejné velikosti nabízí modely s rozlišením až 256 × 192 bodů (od 160 × 120), opět citlivostí < 40 mK, rozsahem 550 °C a obnovovací frekvencí 25 Hz. Všechny modely jsou vybaveny moderními Li-Ion akumulátory s vydrží v provozu až 8 h a nabíjením standardním USB-C adaptérem. Řada B nabízí bezdrátové Wi-fi připojení, zvukové a optické alarmy a u nejvyššího modelu pak i pořizování snímků ve viditelném spektru. Menu přístrojů je lokalizováno do českého jazyka a snímky lze zpracovávat v SW na PC. V nabídce jsou modely E1L, B1L, B2L a B20.

Řada M – klasické provedení s nadstandardní výbavou (26 000 – 60 000 Kč)

Kamery řady M nabízejí osvědčený design a funkce běžné střední třídy. V této cenové kategorii už je k dispozici rozlišení 384 × 288 (M30) nebo 160 × 120 (M10) bodů, citlivost < 40 mK, rozsah 550 °C a obnovovací frekvenci 25 Hz. Ve výbavě je dotykový displej, viditelné spektrum s funkcí prolínání kontur do infračerveného obrazu, Wi-fi, ale zejména manuální ostření, kde má uživatel plnou kontrolu nad kvalitou snímků. S tím pomáhá i vestavěný laserový ukazatel. Kamery umožňují textové i hlasové poznámky, sekvenční snímání, obousměrné ovládání z mobilního telefonu a natáčení videa. Součástí dodávky jsou dva akumulátory, nabíjecí stojánek a odolný přepravní kufr. V nabídce jsou modely M10 a M30.

Model HIKMICRO M30  Obr. 4. Řada G určená pro náročné uživatele
Obr. 3. Model HIKMICRO M30, Obr. 4. Řada G určená pro náročné uživatele

Řada G – pro náročné

Řada G nabízí špičkovou úroveň. Rozlišení 640 × 512 bodů, citlivost < 35 mK, rozsah do 650 °C a obnovovací frekvence 50 Hz mluví sama za sebe. S ostřením se lze spolehnout na pomoc laserového systému a zajistit vždy ostré snímky. Tyto termokamery nabízejí možnost rozšíření dodávky o širokoúhlé objektivy a teleobjektivy. V nabídce jsou modely G40 a G60.

Zájemci o podrobnější informace se mohou domluvit i na možnosti prezentace nejen produktů HIKMICRO.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021